Bakan Eker: Tedbirlerle büyükbaş sayısı yüzde 25 arttı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 11:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, aldıkları tedbirlerle büyükbaş hayvan sayısının son 10 yılda yüzde 25 arttığını söyledi.

ANKARA - Zeynep Akyıl

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Mehdi Eker, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk ve AA editörlerini ağırladı ve gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Sap samana ilişkin olarak aldıkları tedbirlerin belli miktarda piyasada etkisini hissettirdiğini bildiren Eker, ''Bu ayın sonuna doğru bazı bağlantılar var, özel sektör tarafından onların gelmesiyle sap samanda çok daha fazla bu etkinin hissedilmesini bekliyoruz'' dedi.

Büyük ve küçükbaş hayvan sayısındaki artış

Türkiye'de aldıkları tedbirlerle büyükbaş hayvan sayısının son 10 yılda yüzde 25 arttığını bildiren Eker, bunun çok önemli bir sayısal artış olduğunu belirtti.

Bu artışın aynı zamanda verim artışına da dönüştüğünü ifade eden Eker, ''Yani aynı zamanda bu ırklar, yüksek verimli ırklara dönüştü. Bir yandan sayı arttı, öte yandan kalite, verimlilik arttı'' diye konuştu.

Cumhuriyet tarihi boyunca köyden kente göçle küçükbaş hayvan aleyhine bir durum meydana geldiğini vurgulayan Eker, ilk defa son 10 yıl içinde küçükbaş hayvan sayısında da artış olduğunu, küçükbaş hayvan sayısının 32 milyonu geçtiğini, bunun hayvancılık açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendirildiğini söyledi.

Kendilerinin özel ve acil durumlarda da üreticilere destek verdiklerini ifade eden Eker, bu kapsamda hayvan başına 300 lira ödemeye başladıklarını söyledi.

Eker, ''Geçen hafta ilk ödemesini yaptık, 2,5-3 milyon besi sığırına kadar bu para projemiz içinde'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber