Mardin, yatırımcının gözdesi haline geldi

Yeni teşvik yasası ile 6. Bölgede yer alan Mardin'de, imalat sektöründe teşvik belgesi alan 13 yatırımcı ilde 50 milyon TL tutarında yatırım gerçekleştirecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 12:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Dr. Tabip Gülbay, yatırım ile birlikte bu sektörde 650 kişi istihdam edileceğini belirtti. Gülbay, yeni teşvik yasası ile birlikte 6. Bölgede yer alan Mardin'de, imalat sektöründe 13 teşvik belgesi alan iş adamlarının, ilde 50 milyon TL'lik yatırım kararı aldığını, bu yatırımla birlikte 650 kişinin istihdam edileceğini söyledi. Yeni teşvik yasasının, en çok Mardin'e yaradığını belirten Gülbay, şöyle dedi:

?Bu sektörde 25 milyon TL yatırımla tekstil alt sektörü önplana çıkmaktadır. Toplamda 650 kişilik istihdamın 584'ünün tekstil sektöründe olacağı öngörülmektedir. Sadece Temmuz 2012'de alınan 8 adet teşvik belgesi ile 147 milyon TL tutarında yatırım yapılacağı kayıt altına alınmıştır. Yılın ilk 6 ayında alınan teşvik belgeleri ile bin 12 kişilik istihdam öngörülürken, sadece temmuz ayında alınan teşvik belgeleri ile toplam 661 kişilik istihdam öngörülmektedir. Temmuz ayında alınan en geniş kapsamlı teşvik belgesi ise yaklaşık 100 milyon TL sabit yatırım tutarına sahip 5 yıldızlı otel yatırımı olmuştur. Bu yatırımla bin 52 yatak kapasitesi ve 315 kişilik istihdam hedeflenmektedir. Şu anda yeni teşvik yasasından en çok Mardin yararlandı. Şu anda dünyanın birçok ülkesinden iş adamları yatırım yapmak için tarihi kente gelip araştırma yapıyor. Önümüzdeki yıl da yatırım patlaması bekliyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber