Sinop Üniversitesi, 5 bine yakın öğrencisiyle eğitime başladı

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, 4 fakülte, 2 yüksekokul, 2 enstitü ve 5 meslek yüksekokulundan oluşan üniversitenin, lisans ve önlisans düzeyinde toplam 4 bin 996 öğrencisiyle eğitim-öğretime başladığını ifade etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, düzenlediği basın toplantısında konuştu. Bircan, tamamı Türk bilim adamları ve mühendisleri tarafından tasarlanıp projelendirilen ilk araştırma gemisi olan Seydi Ali Reis Gemisi'nin 1 milyon 825 bin liraya mal edilerek tamamlandığını ve önümüzdeki günlerde suya indirileceğini belirtti. Bircan, "Karadeniz'de ilk ve tek olan Çocuk Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (Çocuk Üniversitesi), 2012 yılı itibari ile faaliyete geçmiştir. Amacımız okul öncesi dönemden yükseköğretime kadar uzanan farklı yaş gruplarındaki tüm öğrencilerin keşfetme mutluluğunu yaşayacakları, bilime ve çevreye olan merak ve ilgilerini canlı tutarak üst düzey düşünme becerilerinin gelişmesi yolunda uygun zemini oluşturmayı amaçlayan bir yapılanmadır." dedi.

Bircan, bu yıl yeni öğretime açılan bölümler hakkında da bilgi verdi. Üniversitede, Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Üstün Zekalılar Eğitim Anabilim Dalı, Gerze Meslek Yüksekokulunda Giyim Üretim Teknolojileri bölümü, Deniz ve Liman İşletmeciliği bölümü Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümü, Sinop Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümü, Ayancık Meslek Yüksekokulu Elektronik Teknolojisi, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümleri ilk defa bu dönem öğrenci kabul etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber