Yabancı eğitimciler Türkiye'ye hayran kaldı

Zonguldak'ta Fen Lisesi'nin davetlisi olarak kente gelen 7 ülkeden 55 öğretmen ve öğrenci, Türk kültürüne hayran kaldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Birliği destekli İmaging Europe(Avrupa'yı resmetmek) projesi kapsamında İspanya, Belçika, Polonya, Danimarka, Hırvatistan, Yunanistan ve Romanya'dan öğrenci ve öğretmenlerden oluşan 55 kişilik ekip için ilk olarak Öğretmenevi'nde açılış programı düzenlendi. Programda Karadeniz yöresi horon oyunu ve Türk kültürünü yansıtan gösteri ile müzik sunumuna hayran kalan yabancı konuklara çeşitli hediyeler verildi.

Daha sonra Fen Lisesi bahçesinde horon oyunu ve Türk lokumuyla karşılanan yabancı eğitimciler, okulu gezdi. Sınıfları gezerek öğrencilerle tanışan yabancı konuklar, okul öğretmenlerinin kendi elleriyle hazırladıkları yöresel yemekleri tattılar. Öğretmenler daha sonra konuklarına Türk kahvesi ikram etti.

YABANCI KONUKLAR TÜRKİYE'Yİ ÇOK SEVDİ

Proje Sorumluluğunu üstlenen Fen Lisesi İngilizce Öğretmeni Ali Ulusan, Avrupalı meslektaşlarına Türk kültürünü tanıtmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, ?Yabancı meslektaşlarımız ülkemize hayran oldu. Özellikle 10 yıl önce Türkiye'ye gelenler, İstanbul'dan Zonguldak'a gelirken şaşkınlıklarını gizleyemedi. Çok gelişmişsiniz dediler. Biz burada ayrıca kendi külümüzü, öğrencilerimizi ve yöremizi onlara tanıtma imkanı bulduk. Onlar mutlu oldukça bizler de seviniyoruz.? dedi.

Projenin yabancı sorumlusu olan Belçikalı öğretmen Pieter Bauwens ise ?İnsanlarınız çok sıcakkanlı. Burada çok eğleniyoruz. Kırmızı üniformalı öğrencilerinizi görmek gerçekten mutluluk verici. Yemekleriniz ve kültürünüze hayran olmamak elde değil.? şeklinde konuştu.

Yunanistanlı öğretmen Rigatou Konstantina da şunları söyledi: ?Burada kendimi evimde gibi hissediyorum. Müzikleriniz ve oyunlarınız bizim kültüre çok benziyor. Özellikle Karadeniz oyunları ve şu an içtiğimiz kahve bizimkiyle neredeyse aynı. Dolayısıyla burada hiç yabancılık çekmiyorum. İyi ki gelmişim?

5 gün sürecek proje, çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber