Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu

Gaziantep polisi, uyuşturucuyla mücadele kapsamında düzenlediği operasyonla toplam 58 kilo 915 gram eroin, 39 bin 340 adet captagon hap ve 40 kilo 605 gram esrar maddesi ele geçirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eroinin İran, haplarında da Suriye'den Türkiye'ye getirildiği belirtilirken, yakalanan uyuşturucunun toplam maliyetinin 2 milyon lira olduğu belirlendi. Uyuşturucu maddelerin yaklaşık 3 milyon kişiyi zehirleyebilecek dozda olduğu öğrenildi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu maddeyle mücadele kapsamında, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda 4 ayrı operasyon düzenledi. İlk iki operasyonda önce şüpheli bir TIR, daha sonra da minibüs içerisinde Narkotik köpeği Elit'in de yardımıyla yapılan aramalarda gizli bölmelere yerleştirilmiş toplam 58 kilo 915 gram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili yakalanan A.D (46), E.O (34) ve A.D (32) isimli şüpheliler, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

'MUHALİFLERDEN KURTULDUM, SİZDEN KURTULAMADIM'

Ekiplerin gerçekleştirdiği bir başka operasyonda da Suriye vatandaşı olan ve ülkesinden getirdiği 39 bin 340 adet captagon hapı Türkiye'ye sokan Seyfettin El Muhammed (18) ile kendisine yardım ve yataklık eden K.G (27) ve D.B (24) isimli şüpheliler kıskıvrak yakalandı. Yakalanan Suriyelinin, polis ekiplerine 'Muhaliflerden kurtuldum, sizden kurtulamadım' dediği öğrenilirken, hapların naklinde kullanılan araca el konulduğu bildirildi. Operasyonlar kapsamında, Fırat Mahallesi'nde bir evde yapılan aramada 40 kilo 605 gram esrar maddesi ele geçirildi. Operasyon kapsamında yakalanan zanlılar gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.

4 ayrı operasyonda da ele geçirilen malzemelerin piyasa değerinin 2 milyon lira olduğu belirlenirken, bu maddelerin sokağa inmesi halinde 3 milyon kişiyi zehirleyecek doza sahip olduğu bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber