Ankara'da uyuşturucu operasyonu: 10 kişi gözaltına alındı

Ankara narkotik polisi, uyuşturucu madde ticareti yapan şebekeye yönelik düzenlediği operasyonda 10 kişiyi gözaltına aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 11:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şebekeye ait bir otomobili yaklaşık 4 kilometre takip eden narkotik dedektifleri, film sahnelerini aratmayan operasyonla aracı durdurdu. Otomobilde bulunan 2 zanlıyı etkisiz hele getiren polis, araçta yaptığı aramada 60 kilo esrar ele geçirdi.

Adana ve Mersin polisiyle ortak hareket eden İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, doğu illerinden Başkent'e uyuşturucu sevkiyatı yapıldığını belirledi. Ekipler, plakasını belirlediği otomobili Ankara girişinde beklemeye başladı. Operasyon için konuşlanan narkotik dedektifleri, uyuşturucu madde ile Başkent'e giren otomobili hemen takibe aldı. Bunun üzerine araçta bulunan zanlılar ile polis arasında uzun bir kovalamaca başladı. Otomobili yaklaşık 4 kilometre kovalayan ekipler, aracın önünü kesti. Operasyonda, ekipler hemen araçta bulunan 2 kişiyi yere yatırıp etkisiz hale getirdi. Otomobilde yapılan aramada ise çuvallar içerisinde 60 kilo kubar esrar maddesi bulundu.

Operasyon kapsamında şebeke üyesi olduğu kaydedilen 8 kişi daha gözaltına alındı. Zanlıların araç ve ikametlerinde yapılan aramalarda, 60 kilo kubar esrar maddesi, 1 adet tabanca ve bu tabancaya ait şarjör, 1 adet elektronik hassas terazi ile uyuşturucu madde ticaretinden kazanıldığı belirtilen 7 bin 650 lira para ele geçirildi.

Zanlıların Ankara'ya getirdiği uyuşturucu maddeyi Altındağ, Keçiören, Mamak ve Sincan ilçelerinde elden çıkaracağı öğrenildi. Yakalanan zanlılardan 6'sı tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 4 kişi serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber