Bakan Yıldırım: Konak Tüneli'yle İzmirliler yılda 30 milyon lira tasarruf edecek

İzmir için vaadedilen 35 proje arasında yer alan ancak imar planı problemi sebebiyle tartışmaların hedefinde kalan Konak Tüneli'nde inşaat çalışmaları, imar planı onayının alınmasıyla hızlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, günde 30-40 bin arabanın kullanacağı Konak Tüneli'nin inşaatına hız verdiklerini belirterek, ?İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğini de alarak adımlarımızı hızlandırdık. Şehiriçi trafiğine rahat nefes aldıracak bu projeyi tamamlamamızın ardından İzmirli hemşehrilerimiz, yılda 30 milyon TL'ye yakın yakıt tasarrufu yapacak.? dedi.

İzmir için vaadedilen 35 proje arasında yer alan ancak imar planı problemi sebebiyle tartışmaların hedefinde kalan Konak Tüneli'nde inşaat çalışmaları, imar planı onayının alınmasıyla hızlandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Yıldırım, seçimden önce ortaya koydukları 35 projenin, 165 bin İzmirliyi iş sahibi yapacak potansiyele sahip olduğuna dikkat çekti. Şehre yıllık 11,4 milyar TL katkı sağlayacağını belirterek, Konak Tüneli'nin de bunlar arasında büyük öneme sahip olduğunu söyledi. Yıldırım, ?İzmir'in iki yakasını birleştirecek bu projeye İzmirliler karşı çıkmazken bazı siyasi kesimlerin karşı olması manidardır. Konak Tüneli inşaatının önüne bazı engeller koyuldu ancak bunları aştık. Bundan sonra amacımız, tüneli en hızlı şekilde İzmirlilere kazandırmak.? dedi. Yıldırım,tünelin giriş çıkışları sayesinde şehrin dört bir yanına yeni geçiş güzergâhı sağlanarak, Konak-Yeşildere arasının da 5 dakikaya düşeceğini söyledi. İzmir'in batı yönünden sahil yolunu kullanarak Bornova, Buca, Gaziemir, Karşıyaka, Çiğli, Kemalpaşa ve Manisa yönüne gitmek isteyenlerin, bu tünelle şehir merkezine girmeden Yeşildere'ye geçebileceğini vurguladı: ?Trafik yoğunluğunun en fazla olduğu bölgelerden Çankaya'nın araç yükü de azalmış olacak. Yeşildere'den başlayacak tünel, Konak Kadın Doğum Hastanesi ile İzmir Arkeoloji Müzesi arasında yüzeye çıkacak. Tünelden çıkan araçlar, Konak'taki mevcut üst köprüyü kullanarak Mustafa Kemal Sahil Yolu'na çıkabilecek. Hitap edeceği trafik düşünüldüğünde, azami kapasiteyle çalışan yollar arasında yer alacağı görülüyor. Toplu taşıma sisteminin tamamlayıcısıdır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber