Solunum yolu rahatsızlıklarına alternatif tuzlu tedavi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 14:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Kayseri'de bir spor merkezi, solunum yolu iltihabı hastaları için alternatif tedavide kullanılan tuz odası oluşturdu. Merkeze gelen astım, bronşit, nefes darlığı, alerji, eklem ağrısı, uykusuzluk ve yorgunluk çekenler ile psikolojik hastalar 20?30 dakika süren seanslarla şifa arıyor.

Sofraların vazgeçilmezi tuz, aslında bilinen en eski antiseptik özelliği bulunan bir gıda. Bu özelliği nedeniyle günümüzde bazı tuz mağaraları birçok hastalığın tedavisi için sağlık turizmine açıldı. Bu da alternatif tedavi yöntemleri arasına giren tuz odalarını gündeme taşıdı.

Kayseri'de de Power House Spor Merkezi, kentte bir ilke imza atarak zayıflama ve vücut geliştirmeye yönelik spor aletleriyle dolu merkezde tuz odası kurdu. Altı kişinin aynı anda kullanabildiği tuz odasında hastalara özel karışım serum da nefes yoluyla veriliyor. Tuzlu tedavinin astım, bronşit, depresif (psikolojik) rahatsızlıklar ile uykusuzluk ve cilt hastalıklarına alternatif tedavi sunduğu ifade ediliyor. 20 ? 30 dakika süren seanslarda düzenli nefes alış verişiyle tedavi sağlanıyor. Önerilen tedavi şekli ise günaşırı ya da haftada bir seans tuz odasında vakit geçirilmesi. Tansiyon ve kalp hastaları içinse tuz tedavisi önerilmiyor.

Odada kullanılan tuzun özellikli Himalaya tuzu olduğunu belirten merkez yöneticisi Özdeş Kaynar, ilgiden memnun olduklarını söyledi. Randevulu olarak hizmet verdiklerini belirten Kaynar, ?Tuz tedavisinin astım, bronşit gibi üst solunum yolu rahatsızlıklarının yanı sıra yorgunluk, nefes darlığı, alerji, cilt hastalıkları, eklem ağrısı ile uykusuzluk ve psikolojik hastalıkların tedavisine olumlu etkileri olduğu ifade ediliyor. Tuz odasına giren müşterilerimiz, bu konuda eğitimli kişiler tarafından sürekli takip ediliyor.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber