Öğrencisi azalan fen edebiyat fakülteleri piyasanın istediği eğitimi verecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Öztürk, formasyonun kaldırılmasından sonra fen edebiyat fakültelerine olan ilginin azaldığına dikkati çekerek, " Bu durumun fakülteyi etkilememesi için bölümlerimize kendi programlarını güncellemelerini ve piyasa taleplerine uygun eğitim programı hazırlamalarını istedik." dedi

Yazılı açıklama yapan Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Öztürk, eylül ayı itibari ile 5 bin 9 öğrenciye hizmet vereceklerini söyledi. Dekan İlyas Öztürk, YÖK'ün formasyonu kaldırmasından sonra fen edebiyat fakültelerine olan ilginin azaldığını vurgulayarak, "Bu günlerce fen edebiyat fakültelerinin konumu ve geleceği tartışılıyor. Bu fakülteler aynı zamanda alan öğretmeni yetiştiren eğitim kurumlarıydı. Formasyonun kısıtlanması ile birlikte öğrenci sayısında ciddi azalma oldu. Özellikle de kimya ve fizik bölümünde. Bu durumun gelecekte diğer bölümleri de etkileyeceğini dikkate alarak. Bölümlerimizden kendi programlarını güncellemelerini ve günün şartlarına uygun öğrenci yetiştirmelerini istedik. Bu kapsamda bölümlerimiz piyasa taleplerine uygun eğitim programları hazırlıyorlar. Bu çalışmamızı rektörlük teklifi olarak YÖK'e bildirmeyi de düşünüyoruz." dedi.

Akademik öğretim eleman sayılarının 280 olduğunu ve kaliteli ve yetkin öğretim üyesi alımını bir eğitim politikası olarak benimsediklerine ifade eden Öztürk şu bilgileri verdi: ? "Uluslararası eğitim ve öğretim hareketlilik programı ile yurt dışına öğrenci gönderen üniversiteler arasında önemli bir konumdayız. Üniversitemizi bu yüzden tercih eden öğrencilerimiz var. Öğretim üyesi kadromuz zengin ve alanında yetkin kişiler. Atanma kriterleri arasında uluslararası yayın şartı getirdik. Öğretim üyelerimize yurt dışında araştırma yapmak için her türlü desteği ve teşvikleri sağlıyoruz."

Öztürk, 1992 yılında kurulan ve 1993-1994 eğitim-öğretim yılında Matematik bölümü ile faaliyete geçen Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Felsefe, Sosyoloji, Sosyal Hizmet, Çeviribilim, Alman Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Sanat Tarihi, Arkeoloji, İstatistik ve Eğitim Bilimleri olmak üzere 17 farklı bölümde eğitim verildiğini hatırlattı.

Öztürk, fakültede; 39 Profesör, 42 Doçent, 96 Yardımcı Doçent, 4 Öğretim Görevlisi, 90 Araştırma Görevlisi, 8 Okutman ve 1 Uzman olmak üzere toplam 280 akademik personel görev yaptığını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber