Bergamalı işadamları bina mantolaması hakkında bilgilendirildi

İzmir'in Bergama ilçesinde Bakırçay Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) tarafından düzenlenen toplantıda işadamlarına, bina mantolama ve enerji kimliği hakkında bilgi verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elektrik mühendisi İsmail Akyol'un konuşmacı olduğu toplantıda, 2011 yılından önce inşa edilen binalarda mantolama yapılması gerektiği vurgulandı.

Türkiye de bu işi yaklaşık 20 firmanın yaptığını belirten Akyol, ?2011 yılından önce yapılan binalara, enerji kimliği alma zorunluluğu getirildi. 2017 yılına kadar bu işlemlerin tamamlanması gerekir.? dedi. Bir binanın enerji kimliği alabilmesi için izolasyonun çok iyi yapılmış olması gerektiğinin altını çizen Akyol, bunun için de ısıtma suyu, havalandırma ve aydınlatma sistemi bulunması gerektiğini söyledi. Mantolama yaptırmak isteyenlere bazı bankaların sekiz aya kadar faizsiz kredi verdiğini sözlerine ekledi.

BASİAD Başkanı Halisi Gider ise gerek yurtiçi gerekse yurtdışında yatırım yapmak isteyen Bergamalı işadamlarına destek sağlamaya hazır olduklarını ifade etti. Eğitim danışmanı Nazmi Peker de işadamları arasında birliktelik ruhunun önemine dikkat çekti. Ticarette dürüstlükten taviz verilmemesi gerektiğinin altını çizen Peker, "Bu şekilde hareket edildiğinde vicdanlar rahat olacaktır. Akabinde de işler yolunda gidecektir.? şeklinde konuştu. İşadamlarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıya, Bergama İlçe Emniyet Müdürü Hüsamettin Ataseven de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber