Rektörden provokatif eylemlere cevap

Haber Giriş : 15 Eylül 2005 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ODTÜ rektörü Ural Akbulut, üniversitenin açılışında yaptığı konuşmada ''hilafet yanlıları ile bölücü gruplara en doğru cevabı, üniversitelerin yetiştirdiği Atatürkçü genç nesiller verecektir'' dedi.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi, 2 bin 902 yeni öğrenci ile yeni eğitim öğretim yılını açtı. ÖSS sayısal ve dil puanı birincilerinin de tercih ettiği ODTÜ'de, yeni akademik yılın açılış törenine MGK Genel Sekreteri Yiğit Alpogan da katıldı.

Rektör Ural Akbulut, açılış töreninde yaptığı konuşmada, üniversiteleri karalamaya çalışanların varlığına dikkat çekerek, "üniversiteler laik Cumhuriyet ile bölünmez bütünlüğün güvencesidir" dedi.

Öğrencilerden pankart eylemi

Akbulut'un konuşmasının ardından birkaç öğrenci pankart açarak 20 arkadaşları hakkındaki soruşturmaların geri çekilmesini istedi.

Öğrencilerin kısa süren eylemi, gerginlik yaşanmadan bitti. ODTÜ yeni eğitim-öğretim yılında KKTC'deki kampüsünün de açılışını yapacak.

23 eylül cuma günü gerçekleştirilecek törenle 500 öğrenci, sekiz lisans programında KKTC ODTÜ kampüsünde öğrenime başlayacak. ODTÜ rektörü, kuzey Kıbrıs'taki kampüsün kapılarının Rum öğrencilere de açık olduğunu duyurdu.

cnn

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber