'B Planımız yok, Telekom iptal olursa felaket olur'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2005 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Unakıtan Türk Telekom'un satışının iptal edilmesi durumunda Türkiye için bir felaket olacağını açıkladı. Unakıtan Telekom için 'B Planı" yok dedi.

Özelleştirme uygulamalır ile ilgili basın açıklaması yapan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türk Telekom ile ilgili soruları cevaplandırırken, Türk Telekom'un Danıştay tarafından iptal edilmesi durumunda Türkiye için çok kötü sonuçlar doğuracağını söyledi. Unakıtan halka arz yönteminin ise kesinlikle Telekom için uygulanamayacağını belirterek "Türk Telekom'de B planı yok, yaptığımızın arkasındayız, Danıştay'dan bu karar dönmeyecek" dedi. Unakıtan şöyle konuştu:"Ben Türk Telekom'da iptal beklemiyorum. Danıştay'ın onamasını bekliyorum. Türk Telekom'da B planı yok. Yazılanlar başka haber başka. İptal olursa mahvoluruz. Ben sayın Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile konuştum. Türk Telekom'un halka arz ile özelleştirilmesi imkansız. Hesap kitap bilmiyor musunuz diye adamı döverler? Ben yönetim hakkını satıyorum. Ben bunu niçin daha az para ile neden satayım

Unakıtan bundan sonraki özelleştirme sırasınnı ise Milli Piyango'da olduğunu belirtti. Unakıtan, "Danıştay'ın Türkiye'nin medarı iftiharı olan türk telekom özelleştirmesin iptal edeceğini sanmıyorum" dedi. Unakıtan, " Özel sökterden bile "Bizim şirketleri de satın" diye teklifler geliyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber