Yozgat SYDV ihtiyaç sahibi vatandaşlara kömür dağıtımına başladı

Yozgat Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ihtiyaç sahibi vatandaşların kışlık kömürünü dağıtmaya başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından her yıl ücretsiz olarak verilen soba kömürünün dağıtımına başladı. Yozgat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan liste çerçevesinde il merkezinde 5 bin, il genelinde ise yaklaşık 30 bin aliye kömür yardımı yapılacak.

Yozgat SYDV Müdürü Ahmet Korkmazyürek, yaptığı açıklamada bu yıl il merkezi için 8 bin ton kömür talebinde bulunduklarını belirterek, şu ana kadar 2 bin ton kömürü teslim aldıklarını belirtti. Korkmazyürek, ?Kömürümüz Sorgun ilçemizden Yeniçeltek Kömür İşletmesinden gelmektedir. Şu ana kadar da 600 ton kömürümüzü ailelerimize teslim ettik, diğerlerini de teslim etmeye çalışıyoruz.? dedi.

Hiçbir sosyal güvencesi olmayan ve yeşil kart sahibi vatandaşlara 2 ton kömür diğerlerine ise bir ton kömür yardımında bulunduklarını ifade eden Korkmazyürek, ?Kış gelmeden kömürleri ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırmaya çalışıyoruz. Sosyal güvenliği olmayan vatandaşlarımız nakliye ücretlerini biz karşılıyoruz. Bunun yanında kendi aracı olan komşusunun yakının veya kendinin götürebilme imkanı olan vatandaşlarımızda yine beklemek istemiyorsa gelip kömürünü kendi alıp gidebiliyor.? diye konuştu.

Kömür yardımı alan vatandaşlar ise devletin yakacak ihtiyaçlarını karşıladığını belirterek, ?Devletimizden Allah razı olsun, kömür alacak durumumuz yok, devletimiz karşıladı.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber