BDP'den tecrit yürüyüşü

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van il örgütü tarafından Abdullah Öcalan'a uygulandığı iddia edilen tecridin kaldırılması amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bdp çadırı önünde toplanan kalabalık, Sanat Sokağı'na kadar yürüdü. Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi'nin de aralarında bulunduğu kalabalık, burada bir basın açıklaması yaptı. Basın metnini okuyan Bdp Merkez İlçe Başkanı Rafet Taş, Öcalan üzerindeki tecrittin kaldırılmasını istedi. Taş, "Bilindiği üzere Oslo sürecinin hükümet tarafından rafa kaldırılması, beraberinde çatışma süreci ve genç ölümleri doğurmuştur. Kürtlerin sorunlarına yaklaşımın sorunu kavramaktan yoksun ve geçici tedbirler içermesi, kısa süreli siyasi çıkar peşindeki Ak Parti hükümetini dönemsel popülist yaklaşımlarla ateşin düştüğü ailelerin feryadını duymadığı bir hoyrat noktaya getirmiştir" iddialarında bulundu.

Yıllardır özlemi duydukları barışa ulaşmak istediklerini belirten Taş, "Türkiye en yakıcı sorunu olan Kürt sorununun bugüne dek sürdürülen milliyetçi, militarist yaklaşımların çözümsüzlüğü derinleştirilerek nelere mal olduğu görülmüştür. Artık savaş yerine özlemi duyduğumuz barışa ulaşmak istiyoruz. Milyonlarca Kürt, siyasi iradesinin Sayın Öcalan olduğunu açık bir şekilde ifade etmektedir. Yani demokratik çözüm için diyalog ve müzakerelerde Kürtler tarafını ve muhatabını belirtmiştir. Bizler Oslo müzakerelerinde büyük katkısı olan Sayın Öcalan'ın savaşı bitirecek iradesi olduğunu görüyoruz. Türkiye'yi hızla istikrarsızlığa ve iç savaşa doğru sürükleyen bu inkar ve imha politikasına son vermek için müzakere ve diyaloga davet ediyor ve Öcalan'a özgürlük istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Beş dakikalık oturma eyleminin ardından kalabalık sessizce dağıldı. - Van

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber