MEB: İhmal veya kasıtlı olayların sorumlularından hesap soracağız

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 16:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Basında son günlerde arka arkaya çıkanve maksatlı olarak yapılan bazı haberler üzerine açıklama yapılmasına gerekduyulmuştur.

Farklı illerimizde meydana gelençeşitli konulardaki bazı haberler kasıtlı olarak bu yıl uygulanmaya başlanan 12yıllık kademeli zorunlu eğitim sistemini sorgulatmak üzere kurgulanmışlardır.

17 milyon öğrencisi, 700 binöğretmeni ve milyonlarca velisiyle büyük bir camia olan Milli Eğitim Camiamızzaman zaman münferit bazı olaylar sebebiyle haberlere konu olmaktadır. Haberlerdeyer alan iddiaları araştırmak varsa ihmal veya suç unsuru olan olaylarazamanında ve etkin bir şekilde müdahale etmek veya edilmesini sağlamakBakanlığımızın görevidir. Ancak kasıtlı olarak kurgulanmış veya gerçeklerinçarpıtılarak verilmesi ile sistem hakkında kamuoyunu yanlış yönlendirmek iyiniyet ve Basın Meslek İlkeleriyle bağdaşmamaktadır. Basın, bizim daima gönüllüdenetmenlerimiz olmuş ve bize yol göstermiştir. Mağduriyetlerin önlenmesindebizim en büyük destekçimizdir.

Bu nedenle, ideolojik hedeflerleöğretmen, öğrenci, veli ve yöneticilerimizin henüz kanıtlanmamış iddialar veyakurgulanmış bazı olaylar neticesinde itibarlarının veya kişilik haklarının zedelenmemesikonusunda basınımızın duyarlılığına güveniyoruz. Ayrıca, meydana gelen usulsüzdavranış, ihmal veya kasıtlı olayın sorumlularından da hesap soracağımızıkamuoyunun bilmesini isteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber