Dersim'in 103 yaşındaki tanığı Doğaner, hayatını kaybetti

Türkiye'nin en yaşlı polisi, emekli emniyet amiri 103 yaşındaki Mehmet Ali Doğaner, bu sabah Konya'daki evinde hayatını kaybetti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dersim hadisesinin yaşandığı yıllarda 7 yıl istihbaratçı olarak 4. Umum Müfettişliği'nde (Elazığ'da) görev yapan Mehmet Ali Doğaner, 103 yaşında hayatını kaybetti. Doğaner'in cenazesine; eşi Müşerref, çocukları Süleyman, Abdurrahman, Yılmaz ve Halil İbrahim'in yanı sıra Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal da katıldı. Öğretmenevi Camii'nde Cuma namazına mütaakip cenaze namazı kılınan Doğaner, il emniyet müdürlüğünün düzenlediği törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Geçtiğimiz Nisan ayında basına röportaj veren Doğaner, Dersim'de yaşananlar hakkında ilk kez açıklamada bulunmuştu. Doğaner; söz konusu röportajda, Dersim olayları sırasında kadın ve çocukların kurşuna dizilerek öldürüldüğünü söylemiş ve korktuğu için daha fazla açıklama yapamayacağını aktarmıştı. Bu haberin üzerine TBMM Dersim Alt Komisyonu, Doğaner'i evinde Dersim uzmanları, adli tıp uzmanları ve sağlık ekibi ile dinlemişti.

Doğaner, 1934'te polis okulundan mezun olduktan sonra ilk görev yeri olarak Dersim'e tayin edilmişti. Doğaner, ilk olarak Korgeneral Abdullah Alpdoğan'ın istihbarat subayı Ragıp Gümüşpala'nın emrinde 7 yıl çalıştığını belirtmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber