Hayvan hırsızlığını önlemek için polis kapı kapı dolaşıyor

Burdur Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Büro Amirliği ekipleri Burdur'da hayvan hırsızlığını önlemek için kapı kapı dolaşıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 19:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Et fiyatlarının artması ve Kurban Bayramı'nın yaklaşması nedeniyle kurbanlık hayvanlar hırsızların gözdesi oldu. Hayvan sahiplerinin ve çobanların ayağına kadar giden polis ekipleri, broşür dağıtarak hırsızlık olaylarına karşı bilgilendiriyor. Emniyet, kendi geliştirdiği basit ve maliyeti az olan alarm sistemlerini de vatandaşlara tanıtıyor. Hayvanların barındığı alanları inceleyen ekipler güvenlik eksiklerini tespit ederek hayvan sahiplerini uyarıyor.

Hayvan hırsızlıklarına karşı vatandaşı bilgilendirmek için sahada uygulama yaptıklarını belirten Toplum Destekli Polis Şube Müdürü Mehmet Günay, ahırlarda eksik gördükleri güvenlik tedbirleri konusunda vatandaşı uyardıklarını söyledi. İl Emniyet Müdürlüğü'nün talimatıyla hayvan hırsızlığına karşı iki proje hazırladıklarını anlatan Toplum Destekli Polis Şube Müdürü Günay, ?Bu projeler, Kurban Bayramı Güvenlik ve Hayvan Hırsızlığını Önleme projeleri. Özellikle yoğunlaştığımız alanlar Kurban Bayramı yaklaşmasından dolayı en büyük risk grubu. Yoğun bir şekilde vatandaşları hayvan

hırsızlığına karşı bilgilendireceğiz. Ayrıca hayvan hırsızlığını önleme projesinde de 657 hayvan sürü sahibine ulaşarak bilgilendirme yaptık.? dedi.

Ahır sahibi Adil Çoban'ın kamera sistemi kurarak tedbir aldığını ve güvenlik eksiğinin bulunmadığını aktaran Günay, komşularına emniyetin geliştirdiği alarm sistemlerini anlatması için kendisini bilgilendirdiklerini söyledi. Kendisini uyardığı için Emniyet Müdürlüğüne teşekkür eden Adil Çoban, emniyetin geliştirdiği alarm sistemlerinin ucuz ve kullanışlı olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber