Anadolu gazetesi yeniden yayında

BİK görevlilerinin denetim sırasında imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz'ın silahlı saldırısına uğradığı Anadolu gazetesi, 2 günlük aranın ardından okurlarıyla yeniden buluştu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2012 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

3 gün önce, Anadolu gazetesine denetime gelen BİK çalışanı Devrim Ersin Özergin'in ölümüne, BİK Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ve Yeni Sakarya gazetesi çalışanı Mustafa Süke'nin yaralanmasına yol açan saldırının ardından gazete çalışanları yayına devam etme kararı aldı.

2 gün aranın ardından okurlarıyla buluşan Anadolu gazetesinde silahlı saldırıya ilişkin herhangi bir haber yer almazken, gazetenin manşetini Ak Parti'nin 4. olağan büyük kongresi oluşturdu.

Genel Yayın Müdürü Levent Eriş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan kötü olaylara rağmen gazeteyi çıkarmaya devam edeceklerini söyledi.

"İstemediğimiz bir olay yaşandı ama gazete yayınına devam edecek" diyen Eriş, "Keşke böyle bir şey olmasaydı ama sonuçta gazeteler yayın hayatına devam ediyor. Ben olay esnasında burada değildim, yaşananlarla ilgili pek bir bilgim yok, ne anlatıldıysa onları biliyorum" ifadelerini kullandı.

Eriş, gazetenin finansal sıkıntısının bulunmadığını, yayın hayatına sorunsuz devam edeceğini kaydederek, silahlı saldırının ardından tutuklanan imtiyaz sahibi Adnan Uymaz olmadan da gazetenin çıkacağını bildirdi.

-Olay-

Denetim amacıyla Akıncılar Mahallesi Büyükgeçit Sokak'taki Anadolu gazetesine gelen Şube Müdürü Bolat ve kurum çalışanları Ökkeş Buğra Atılgan ve Devrim Ersin Özergin ile Yenisakarya gazetesinden temsilci olarak alınan Mustafa Süke, gazetenin imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz tarafından silahlı saldırıya uğramış, kurum çalışanı Özergin, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber