Hukukçular köpek için mahkemelik

Haber Giriş : 17 Eylül 2005 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ünlü hukukçu Prof. Dr. Süheyl Donay'ın köpeği hastalanınca eski damadı Güntekin Onan, Vito isimli masif cinsi köpeği tedavisinin yapılması için Animalya Hayvan Hastanesi'ne yatırdı. İddiaya göre, gereksiz birçok tahlil yapıldı ve Vito iyileşmedi. Bunun üzerine Donay'ın eski damadı Onan, hayvanseverlerin rağbet ettiği bir internet sitesine, hastane aleyhinde bir yazı gönderdi. Yazının internet sitesinde yayınlanması üzerine Animalya Hayvan Hastanesi, Onan'a 100 bin YTL'lik tazminat davası açtı. Asıl tartışma bundan sonra başladı. Hastane avukatı Gülnur Orhan, açtıkları tazminat davası nedeniyle ünlü hukukçu Süheyl Donay tarafından tehdit edildiklerini öne sürdü. Orhan, Donay'ın, ilan vaadinde bulunduğu ve titrini kullanıp tehditler yağdırdığını iddia etti. Donay da bu iddiada bulunan meslektaşı avukat Gülnur Orhan aleyhinde "Hakaret" davası açtı.

BÜYÜĞÜMÜZ
Soruşturma kapsamında ifade veren Gülnur Orhan, 21 yıldır avukatlık hayatında hakkında tek bir soruşturma açılmadığını söyleyerek, "Ne yazık ki hakkımda soruşturma açtıran kişi bir hukuk büyüğümüz. Sinirli tutumuyla bizzat sorularıma cevap vermeyen Donay, (Ben hukuk profösörüyüm. Belki de bu benim öğrencimdir. Kendisi terbiyeli davransın) diyerek bana hakarette bulundu. " dedi.

Ünlü hukukçu Prof. Dr. Süheyl Donay, "Dosyada taraf değiltanık ola-rak bulu-nuyorum.Gülnur Or-han, yargı ile yakın-dan uzak-tan ilgisiolmayan gerçekdışı beyanlarla savunma sınırını aşıp beni töhmet altında bıraktı. Avukattan beklenme-yecek hasmane davranıştabulundu. 40 yıllık hukuk ya-şamımda böyle bir saygısız-lıkla karşılaşmadım" dedi.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber