Belediye girilmesi yasak yer için haciz gönderdi

Adana'da Büyükşehir Belediyesi tarafından seyyar esnaf için yaptırılan ve ihale ile alınan 120 dükkan ile lokantaya esnaf taşınmamasına rağmen belediye, kiraların ödenmemesini gerekçe göstererek girilmesi yasak olan yer için haciz gönderdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şube Başkanı Halis Kassap, 2007 yılı seçimleri öncesi Güney-Kuşak Bulvarı üzerinde bulunan seyyar esnafın yolu kapatmasının önüne geçmek için dönemin AK Parti Milletvekili Vahit Kirişci ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile görüşerek sorunu dile getirdiğini söyledi. Kassap, seçimlerden sonra Durak'ın D-400 karayolu Mersin istikametinde bir arazide 120 dükkan ve lokantayı kapsayan bir küçük iş hanı yaptırdığını, buranın seyyar esnafa ve vatandaşlara ihale ile kiralandığını ifade etti. Kassap, dükkanların tamamlandığını ancak bir türlü altyapı hizmetlerinin yerine getirilmediğini, bu nedenle de kimsenin dükkanlara taşınamadığını savunarak, "Ben bir dükkan, bir lokanta aldım. Ancak buraya su ve elektrik çekilmediği için bir türlü taşınamadık. Dükkanların içinde ağaçlar çıkmaya başladı. Bu nedenle taşınamadık. Şimdi belediye dükkanların girişini taşla kapatıp, yasak yazmış. Üstelik içinde kimsenin olmadığı komplekse güvenlik görevlisi getirmiş" dedi.

İçine taşınmadıkları ve girilmesi yasak olan dükkanlar için kira belediği ödenmediğinden haciz gönderildiğini söyleyen Kassap, şunları kaydetti:

"Bana lokanta için faiziyle birlikte 8 bin, dükkan için ise bin 500 TL haciz geldi. Diğer 120 arkadaşa da bu şekilde haciz geldi. Biz içine oturmadığımız, satış yapmadığımız bir yer için para ödemek istemiyoruz. Kirayı da bu nedenle ödemiyoruz. Ben durumu avukatıma vererek gereğini yapacağım. Kesinlikle bu parayı ödemeyeceğim. Ancak parayı ödeyemezsek evimize haciz gelecek."

Adana Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise, dükkanların ihale ile kiralandığını, her şeyin hazır olmasına rağmen seyyar esnafın dükkanlarına gelmediğini ancak kira bedelinin tahsil edilmesi gerektiğini belirterek, belediyenin 3 yıldır beklediğini söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber