Kavşak değil, adeta tuzak

İzmir'den Ardahan istikametine doğru seyir halinde olan üzerinde ahşap malzeme yüklü kamyon, Oltu çıkışında yan yattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oltu-Göle Karayolu güzergâhında çevre yolu çıkışında Karayollarınca yaptırılan kavşak tehlike saçıyor. İzmir istikametinden Ardahan'a gitmekte olan malzeme yüklü bir kamyonun daha kavşağı alamayarak yan yattığı kazada maddi hasar meydana gelirken tek teselli herhangi bir can kaybı yaşanmaması oldu.

Araç sürücüsü Mehmet Şirin Aslan ve kardeşi Faruk Aslan, kazayı hafif sıyrıklarla atlatırken gündüz vakti yaptıkları kazanın şokunu bir süre üzerlerinden atamadı.

Kaza yerine gelen Oltu Devlet Hastanesi 112 Acil Servisi tarafından hastaneye kaldırılan Aslan kardeşlere ilk müdahale hastane acil servisinde yapıldı. Hastanedeki tedavilerinin ardından kaza mahalline dönen Aslan kardeşler, gündüz vakti yaptıkları kazaya bir anlam veremediklerini belirterek, yapılan kavşağın oldukça tehlikeli olduğunu söylediler.

Bu arada yan yatan malzeme yüklü kamyonu görüp duran araç sürücüleri de Karayollarına tepki gösterdiler.

Yapılmasının üzerinden kısa bir zaman geçmesine rağmen birçok defa kaza yaşanan kavşağın kendilerini zor durumda bıraktığını aktaran araç sürücüleri, ?Sonunda bu kavşakta ölümlü bir kaza yaşandıktan sonra mı önlem alınacak. Allah aşkına yapılan bu kavşağın mantığını birisi çıkıp açıklasın. Yapıldığı günden beri birçok kaza oldu. Kavşaktaki viraj eğimi neye göre hesaplanarak yapılmış. Anlamak mümkün değil. Düz yolda giderken aniden önünüze bir viraj çıkıyor. Karşıdan geleni bile göremiyoruz.? diyerek yapılan kavşağın kazalara adeta davetiye çıkardığını belirttiler.

Geçtiğimiz ay içerisinde yine bir tırın kavşaktaki virajı alamayarak yan yattığını hatırlatan sürücüler, ?Bu yol oldukça işlek bir karayolu. Bu kavşakta birkaç yol birleşiyor. Devamlı kullandığımız halde biz bile korkarak bu viraja giriyoruz. Ya ilk defa bu yola gelenler ne yapacak?? şeklinde tepki gösterdiler.

Karayolları tarafından bu kavşağın yeniden yapılması yönünde taleplerini dile getiren sürücüler, yetkililerden biran önce bu kavşağa bir çözüm bulunmasını istediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber