Başkan Aydın'dan korsan servis uyarısı

Mersin Servis Aracı işletmecileri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın, yürürlüğe giren Trafik Ceza Kanunu ile Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde izin belgesi ve işletme ruhsatı almaksızın ticari amaçla yolcu taşıyan, taşıtan kişi, kurum ve kuruluşlara para cezası uygulamasına geçildiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın, yaptığı açıklamada Trafik Ceza Kanuna göre, izin belgesi ve işletme ruhsatı almaksızın ticari amaçlı yolcu taşıyan kişiye, araç sahibine, bağlı bulunduğu durak, işyeri ve işletmelerin sorumlularına idari para cezasının üç katı olan bin 950 lira, fiilin işlendiği tarihten itibaren bir yıl içerisinde tekrarı halinde ise beş katı olan 3 bin 350 lira ceza uygulanacağını kaydetti. Aydın, ayrıca her defasında aracın 60 gün süre ile trafikten men edileceğini duyurdu.

İzin belgesi ve işletme belgesi olmayan araçların tespit edilmesi halinde okul müdürüne veya okul aile birliğine bin 950 lira, bir yıl içinde tekrarı halinde 3 bin 250 lira para cezası uygulanacağına dikkat çeken Aydın, sürücü araç sahibi değil ise söz konusu tescil plakasına aynı miktarda ceza tutanağı düzenleneceğini kaydetti.

İlgili Kanuna göre, çocuklarını servis aracı olma özelliğini taşımayan ve korsan olarak tabir edilen araçlara teslim eden velilere de para cezası kesileceğini duyuran Başkan Aydın, ? İlgili kanunda yapılan değişikle çocuklarını korsan araçlara veren velilere 260 lira para cezası uygulanırken, tespit edilen araç trafikten men edilecek. Bundan dolayı velileri, ceza almamaları ve çocuklarını güvensiz araçlara teslim etmemeleri konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber