Yaban arıların 10 katlı yuvası ilgi odağı oldu

Sivas'ın Suşehri ilçesi Yalnızbağlar Mahallesi'nde bir evin çatısında yaban arıların yapmış olduğu yuva görenleri şaşırttı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 13:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ev sahibi Yusuf Demir (42), 6 yıldır bu evde ikamet ettiğini ve üst katı bitmediği için arıların gelmesinden dolayı rahatsız olduğunu söyledi. Komşusunun arıcı olduğunu dile getiren Demir, "Bu sorunu ilettikten sonra birlikte çıkıp çatıya baktık. Gördüğümüz manzara karşısında şaşırdım. Arıcı arkadaşımın büyük çabalarıyla bulunduğu yerden çıkarttık.'' dedi.

Arı malzemeleri imalatı ile uğraşan Halil İbrahim Köylü (31) de ''Baba mesleğim olan arıcıkla 20 yıldır uğraşıyorum. Atölyemin yananındaki komşu arkadaşın binasının üst çatısındaydı. Gidip baktığımızda arıların yuva yaptığını gördüm, böylesi bir manzaradan çok şaşırdım. Bunu bulmak hayalimdi. Çünkü arılar böyle bir şeyi çok nadir yaparlar. Normal bal arılarda olur fakat yabani arılar böylesi şey çok az rastlanan bir olaydır. Yaklaşık altı sene önce ben bir kere daha bulmuştum ama o çok küçüktü. Bu dört kat büyüklüğünde var. Bu bir-iki senede olacak bir şey değil tahmini beş yılda olabileceğini düşünüyorum.'' diye konuştu.

Yabani arılar yapmış olduğu yuvadan bahseden arıcı Köylü, ?'Yaklaşık 10 katlı dışı kapalı bir şekilde örtülmüş külahı var. Çok ince şekilde yapılmış. Arılar dışarıdan getirdiği bal mumu, et, armut, elma gibi besinlerden aldığı malzemelerden yapmıştır diye tahmin ediyorum. Dışı çok yumuşak dokunduğumuz zaman dağılabilen şekilde yapılmış fakat içi tarafı tam tersi sert bir şekilde kırılmayacak biçimde kolonlu şekilde dizayn edilmiş. Sanki 10 katlı bir apartman veya oto parka benziyor. Sanırım insanoğlu bunlardan esinlenmiş. Yapısal olarak dışarıdan içeri soğuk girmiyor ve içeriden de dışarı sıcak çıkmıyor. Güz mevsimi olduğu için yavruların tamamı çıkmış.'' şeklinde konuştu

Yabani arı yuvasını cam fanus içerisinde saklayacağını belirten arıcı Köylü; meraklılarına ve incelemek isteyenlere yardımcı olabileceklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber