Adıyaman'da iPhone dolandırıcılığı

Adıyaman'da bir şahsın 7 adet iPhone marka telefonunu müşteri kılığında alarak, parayı vermeyip kayıplara karışan dolandırıcı güvenlik kameralarına takıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, yaklaşık birkaç hafta önce yurt dışından abisi tarafından gönderilen telefonları satmak isteyen Mustafa D. isimli şahıs, bir internet sitesine satılık iPhone telefon reklamı verdi. İnternete verilen ilan sonucu telefonla Mustafa D.'yi arayan Harun isimli bir şahıs, Mustafa D.'ye telefonları almak istediğini ve 7 adet iPhone telefona karşılık 18 bin TL vereceğini söyledi. Yapılan görüşmeler sonrası telefon sahibi Mustafa D. isimli şahısla görüşen Harun isimli dolandırıcı, 7 adet telefona karşılık Mustafa D.'ye anlaşma parası olarak 2 bin 500 TL para vererek, geriye kalan 15 bin 500 TL'nin Alitaşı Mahallesi'nde ikamet ettiği ablasında olduğunu ve parasının diğer kısmını ablasının evinde vereceğini söyledi.

Telefon sahibi ile dolandırıcı arabaya binip ablasının ikamet ettiği sitelere giderken, dolandırıcı kendisine ait olan el çantasını arabada bırakıp apartman dairesine girdi. Yaklaşık bir süre sonra dolandırıldığını fark eden Mustafa D., bina içerisini ve çevresini kontrol ederek Harun isimli şahsı aramaya başladı. Dolandırıcı kayıplara karışırken dolandırılan Mustafa D. ise durumu polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri çevrede arama çalışmaları başlatırken, dolandırıcı ile telefon sahibi Mustafa D.'nin görüştükleri marketin güvenlik kameraları incelendi. Polis tarafından incelenen görüntülere el konularak dolandırıcıyı yakalama çalışmaları başlatıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber