Evde sağlık hizmetleri 8 binin üzerinde yaşlıya bakıyor

Bursa Halk Sağlığı Müdürü Evde Sağlık Hizmetleri Birimi, yatağa tam bağımlı hastalar, kanser ya da KOAH hastalarından oluşan 8 bin 365 hastaya hizmet veriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 18:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Resul Özbek, Yaşlılar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, yaşlılara ihtiyaç duydukları konularda destek vermenin, onlarla sevgi ve saygıya dayalı ilişkiler kurmanın, Türk örf ve adetlerinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Evde Sağlık Birimi ile birlikte yaşlıları ziyaret eden Dr. Resul Özbek, şunları dile getirdi: ?2002 yılında 70 olan yaşlı nüfus yaş ortalamasının 2020'de 73,9 olması bekleniyor. Bu artışın en önemli sebeplerinin başında yaşam kalitesinin artması gelmektedir. Türkiye, gelecekte daha yaşlı bir nüfusa sahip olacak ve bu yüzden yaşlı nüfusunun daha konforlu bir yaşam sürebilmesi için bazı standartlara sahip olması gerektiği ortadadır.?

?ONLAR BİZİM TECRÜBELİ YAŞITLARIMIZ?

Yaşlıların beklentilerinin başında saygınlık, yaşam giderlerinin kolayca giderilmesi ve sağlık hizmetlerine kolay erişim geldiğine dikkat çeken Dr. Özbek, şunları kaydetti: ?Son yapılan sağlık politikalarında, bu konular üzerine çalışmalar yapan Sağlık Bakanlığımız, sağlık kuruluşuna gidemeyen yatağa bağımlı hastalar için ?Evde Sağlık Hizmetleri', hastanelerde açılan, psiko-sosyal destek veren, sosyo-ekonomik sorunlarla ilgilenen ?Sosyal Hizmet Birimleri' gibi hizmetleri, başta yaşlı nüfusumuz olmak üzere tüm halkımızın hizmetine sunmuştur. Yaşlılık, köşeye çekilmek değil, tam aksine yaşam boyu elde edilmiş olan bilgi, deneyim ve tecrübelerden yararlanılması ve yeni nesle aktarılması sürecidir. Gelecekte yaşlı bir nüfusa sahip olacak olan ülkemizin, en az şimdiki genç nüfusu kadar dinamik ve üretken olabilmesi çok önemlidir.?

HİZMET VERİLEN HASTA SAYISI 8 BİN

Dr. Özbek, Evde Sağlık Hizmetleri'nden yatağa tam bağımlı hastalar, terminal dönem kanser hastaları, ileri derece KOAH hastaları, yeni doğan sarılığı olan bebeklerin yararlandığını hatırlattı. Özbek, ?Hizmet verilen hasta sayısı 8 bin 365 kişi oldu.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber