Vatandaş çözümü kaldırım taşında buldu

Tekirdağ Çorlu`da cadde ve sokaklarda bulunan hız kesicilerden birinin alt yapı ve yol çalışmaları nedeniyle sökülen bir bölümünün yerine yenisi konulmayınca vatandaşlar çözümünü kendisi üretti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Parke taşları ile yola hız kesici oluşturan vatandaşlar kavşakta meydana gelebilecek olası kazaların önüne geçmeye çalışıyor.

Çorlu Anadolu Lisesi`nin de yer aldığı Eski adı Cengizhan Caddesi olan Erdal İnönü Caddesi`nin Dadaloğlu Caddesi 3. Sokak, Yengeç Sokak ve Kurtuluş Caddesi ile kesiştiği dört yolda oluşabilecek kazaları önlemek maksadıyla yapılan hız kesicilerden Kurtuluş Caddesi üzerinde bulunanın bir bölümünün sökülmesine karşın yenilenmemesi üzerine vatandaşları kendi çözümünü kendileri üretti.

Okulların da açılması ile cadde üzerindeki öğrenci ve yaya trafiğinin artmasını da göz önünde bulunduran vatandaşlar, hız kesici bulunan cadde üzerinde yapılan alt yapı çalışmaları sırasında bir bölümü sökülen hız kesicinin yerine taşlarla set oluşturdu. Yolun hız kesici bulunmayan bölümünden araçların hızını düşürmeden geçmeleri üzerine yeni bir formül geliştiren vatandaşlar, çareyi parke taşlarını yola dizmekte buldu.

Araçların süratli şekilde girdiği kavşakta kazalara neden olduklarını belirten vatandaşlar: ?Okulların açılması ile yollarda öğrenciler bulunuyor. Okul önüne çok sayıda öğrenci servisi geliyor bu yolu ve kavşağı kullanıyor. Her hangi bir kaza meydana gelmemesi ve sürücülerin hızlarını azaltmaları için hız kesiciler bulunuyor. Ancak bunların bir bölümü asfaltlama çalışmaları sırasında yerinden söküldü. Çalışmalar tamamlanmasına karşın yerine konulmadı. Görevliler gereğini yapmadıkları için kendimize göre bir çözüm geliştirdik. Yola dizdiğimiz taşlarla olası kazaları önlemeye çalışıyoruz? dediler.

Vatandaşlar taşların yerine hız kesicilerin yapılması gerektiğini de dile getirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber