Hakkari'de askeri konvoyun geçişi sırasında patlama

Askeri konvoyun geçişi sırasında meydana gelen patlamada büyük bir facianın eşiğinden dönüldü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Askeri konvoyun geçişi sırasında meydana gelen patlama sonucu Hakkari-Çukurca karayolunda büyük bir çukur açılırken, olayda yaralanan kimsenin olmadığı bildirildi.

15 Eylül 2012 tarihinde Hakkari'den 15 kilometre uzaklıkta bulunan Oğul köyü yakınlarındaki Hakkari-Çukurca karayoluna PKK'lılarca menfezin altına yerleştirilen uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu 4 asker şehit olurken, 4 asker de yaralanmıştı. Bu sabah saatlerinde aynı güzergahtaki bir menfezin altına yerleştirilen uzaktan kumandalı mayın, askeri konvoyun geçişi sırasında büyük bir gürültü ile patladı. Patlamada yaralanan olmazken, zırhlı araçlarda maddi hasar meydana geldiği belirtildi.

Bölgeye giden İHA ekibi, patlamanın şiddetiyle büyük bir çukurun açıldığı olay yeri ile zırhlı araçtan geriye kalan parçaları görüntüledi. Büyük bir facianın kıl payı atlatıldığı Hakkari-Çukurca karayolu çevresinde helikopterler eşliğinde operasyon başlatıldığı bildirildi.


Edinilen bilgiye göre, Hakkari-Çukurca karayolunda askeri konvoyun geçişi sırasında daha önceden yola döşenen mayın patladı.

Yaralanan kimsenin olup olmadığı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmazken, patlamanın meydana geldiği bölgeye Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığından helikopterler sevk edildi. Geçici bir süre için trafiğe kapatılan yolun yeniden ulaşıma açıldığı, bölgede sürdürülen operasyonların ise devam ettiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber