Boğazlıyan'da işletmelere hijyen denetimi yapıldı

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde Toplum Sağlığı Merkezi ve Belediye Zabıta Amirliği ekipleri işletmelere hijyen denetimi yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Boğazlıyan Toplum Sağlığı Merkezi ve Boğazlıyan Belediyesi Zabıta Amirliği'ne bağlı ekipler, halk sağlığını korumaya yönelik ilçede faaliyet gösteren pastane, fırın, berber ve kahvehane işletmelerini denetleyerek hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol etti.

Ekipler, yaptıkları denetimlerde kanun ve yönetmeliklerde belirtilen temizlik ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı, çalışanların portör muayenelerinin olup olmadığı, genel düzen ve tertip kurallarına riayet edilip edilmediğinin kontrol ederek, işyerlerinin kanun ve yönetmelikte belirtilen kurallara uymalarını istedi.

İlçede halkın en temiz şartlarda ihtiyaçlarını halka ulaştırmak için sık sık denetimlerin sürdürüleceğini belirten ekipler, "Yapılan denetimlerde işletmelerin tepeden tırnağa denetlendiği ve halkın sağlığı ile oynayan işletmelere ise gerekli cezai işlem yapılacağını söyleyip, ilk etapta dikkat ettiğimiz işyerlerinde çalışan personelin temizliği. Eldiven, bone ve önlük takıp takmadıklarına bakıyoruz. Un çuvallarının altında plastik aparatların bulunup bulunmadığını kontrol ediyoruz. Amacımız vatandaşın en kaliteli ürünleri en temiz yerlerden alıp tüketmesini sağlamaktır." diye konuştu.

Ekipler, halk sağlığını korumaya yönelik bu tür sıkı denetimlerin ilçe genelinde hız kesmeden devam edeceğini belirterek, denetimlerin diğer işyerlerine de yapılacağı, kurallara ve temizliğe uymayan işletmelere, insan sağlığını tehdit edecek ortamlarda imalat yapan işletmelerin de takipçisi olacaklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber