Polise atılmak istenen bombanın yaraladığı çocuk

Seyhan ilçesindeki izinsiz gösteri sırasında polise atılmak istenen el yapımı bomba parçalarının isabet ettiği 5 yaşındaki kız çocuğu yoğun bakımdan çıkarılarak normal servise alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 22:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dağlıoğlu Mahallesi'nde iki gün önce düzenlenen izinsiz gösteri sırasında belinden yaralanan Nisanur Gürger'in, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım servisindeki tedavisi tamamlandı.

Karaciğerindeki kanamanın durması üzerine hastanenin eski binasındaki yoğun bakımdan alınan Nisanur, annesinin kucağında bindirildiği ambulansla hastanenin yeni binasındaki normal servise götürüldü.

Baba Aziz Gürger, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pazar günü eşi ve çocuğunun kırtasiyeye alışveriş yapmaya gittiğini, kırtasiye çıkışında izinsiz gösteri yapılan yerden geçtiklerini ve kızının yaralandığını belirtti.

Olayın ardından hastaneye kaldırılan kızının sağlık durumunun iyi olmasının kendilerini çok sevindirdiğini ifade eden Gürger, "Çok şükür çocuğum tehlikeyi atlattı. Yoğun bakımdan çıkarıldı. Allah kimsenin çocuğunun başına böyle bir olay getirmesin" dedi.

Mahallelerinde her hafta sonu izinsiz gösteri yapıldığını belirten Gürger, şöyle konuştu:

"Biz böyle olayların olmasını istemiyoruz. Esnaf bıkmış, biz de bıktık. Bunlara artık bir (dur) denilmesi lazım. Her gün bu olaylar yaşanıyor. Herkesin canı yanıyor. Dört çocuğuma inşaatlarda boyacılık yaparak bakmaya çalışıyorum. Çocuklarım sabah okula gidiyor, öğleden sonra işe gidip evin ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Benim çocuğum çalışsın ki böyle olaylardan uzak kalsın. Hangi anne baba çocuklarının bu olaylarda olmasını ister. Benim çocuğum yoldan geçerken yaralanmış. Ben askerliğimi yaptım, vergimi veriyorum ve aynı bayrak altında yaşıyoruz, bu olayların son bulmasını istiyoruz. Yeteri kadar insanın canı yandı zaten. Babam dört evlilik yapmış 22 kardeşiz. Biz hiçbirimiz bu olaylara katılmadık. Biz çocuğumuz aç kalmasın, sokaklara düşmesin, hırsız olmasın diye çalışıp eve ekmek getirmeye çalışıyoruz."

-Olay-

Pazar günü Seyhan ilçesi Dağlıoğlu Mahallesi'ndeki izinsiz gösteri sırasında polise atılmak istenen el yapımı bombanın parçaları yoldan geçen 5 yaşındaki kız çocuğunu yaralamıştı. Bomba parçalarının isabet ettiği Nisanur Gürger, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyat edildikten sonra yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı.

Muhabir: Emrah Yorulmaz / Anıl Bağrık

Yayıncı: Tevfik Işık

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber