SÜ Rektörü: Üniversiteler diken üstünde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2005 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, son günlerde artan bölücü faaliyetlerin üniversitelere de sıçrayabileceğini söyledi. Okudan şu uyarılarda bulundu:

Okudan, SÜ Rektörlük Senato Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, yönetim olarak hiçbir siyasi tarafı tutmadıklarını, üreten ve başarılı olan kişilerin her zaman arkasında olacaklarını belirtti.

Üniversite kuralları çerçevesinde farklı düşüncelere açık olduklarını ancak, birilerinin başka bir kesime baskı yapmaya çalışmasına izin vermeyeceklerini belirten Okudan, ''Son günlerde artan bölücü faaliyetler, üniversitelere de sıçrayabilir, temkinli olmalıyız'' dedi.

Türkiye'deki en huzurlu üniversitenin SÜ olduğunu ve bu huzuru bozmaya çalışanların oyununa gelmeyeceklerini belirten Okudan, ''Üniversite kurallarına uyan herkesin yanındayız, uymayanlara cezalarını veririz'' diye konuştu.

Bölücü örgütlerle bağlantısı olduğu sanılan öğrenci topluluklarını belirlediklerini, bunların faaliyetlerine son verdireceklerini belirten Okudan, şöyle devam etti: ''Benim sorunum, normal sosyal demokrat, milliyetçi, Kürt, dinci öğrenciyle değil, ırkçı, irticai ya da bölücü faaliyetler içinde illegal örgütlerle ilişkisi olan öğrencilerle. Ülkemizin kalkınmasını önlemek için ortaya konan senaryolarda, toplumumuzun en enerjik kesimi olan gençler kullanılmaktadır. Öğrencilerimizi, şu veya bu şekilde yanına çekmeye çalışan bölücü ve irticai faaliyetlere karşı dikkatli
olmalıyız. Bizlere düşen, ülkemize ve milli bütünlüğümüze sahip çıkmaktır.''

SÜ'ye bu yıl 19 bin 798 kişinin yeni kayıt yaptırdığını, af kapsamında ise yaklaşık 3 bin kişinin okula döndüğünü anlatan Okudan, hedeflerinin her alanda marka üniversite haline gelmek olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber