Türkiye sağlık için yürüdü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 15:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

"3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü" dolayısıyla çeşitli illerde düzenlenen yürüyüş etkinliklerinde ilginç sloganlar da dikkati çekti.

Gaziantep'te ''3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü'' dolayısıyla ''Hadi yoorum hareket et, kilolara veda et'' sloganıyla yürüyüş yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi bando takımı eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşün ardından halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.

Antalya'da düzenlenen ''10 bin adım atın'' etkinliğinde, Konyaaltı sahili boyunca yaklaşık 1,5 kilometre yürüyen katılımcılar, ilginç görüntüler oluşturdu.

Diyarbakır'da Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ''Mardinkapı şen olur, yürüyen sağlıklı olur'' sloganıyla yürüyüş düzenlendi.

''Gıvracuk ol, sağlıklı gal''

Bartın'da ise Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ''Gıvracuk ol, sağlıklı gal'' sloganıyla düzenlen yürüyüş dikkati çekti.

Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Demir, insanların yürüyüş sloganının, Bartın'da 'kıvrak olma' anlamına gelen ''Gıvracuk ol, sağlıklı gal'' şeklinde belirlendiğini ifade etti.

AVM'lerde merdivenler 15 dakika yürümedi

Sağlık Bakanlığı'nın, düzenlediği etkinlikleri kapsamında ise, Edirne'deki alışveriş merkezlerinde yürüyen merdivenler, 15 dakikalığına durduruldu.

Alışveriş merkezine gelen vatandaşlardan bazıları, üst katlara çıkmak için merdivenleri kullanırken, bazıları da asansörleri tercih etti.

Edirne'de ''Abe hareket edin be ya'' sloganıyla yürüyüş

Edirne'de ''3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü'' dolayısıyla ''Abe hareket edin be ya'' sloganıyla yürüyüş yapıldı.

Şükrüpaşa Atletizm Sahası'nda toplanan, aralarında kamu çalışanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin bulunduğu grup, bir süre yürüyüş yaptı. Yürüyüşe katılanlara sağlıklı beslenmeyi teşvik etmek için elma dağıtıldı.

Edirne Halk Sağlığı Müdürü Hatice Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dünya Yürüyüş Günü kapsamında Edirne'deki vatandaşların yürümek amacıyla spor komplekslerinde toplandığını söyledi.

Toplumun genellikle hareketsiz yaşam sürdürdüğüne dikkati çeken Gül, hareketsizliğin kalp, şeker ve solunum yolu hastalıklarını neden olduğunu ifade etti.

Hareketsizliğin dünyadaki kronik hastalıkların en önemli risk faktörleri arasında 4'üncü sırada yer aldığını vurgulayan Gül, ''Araştırmalara göre Türkiye'de de hareketsizlik çok fazla. İnsanlarımızın yüzde 70'inin hareketsiz olduğu gözlenmiştir. Bu da bizi üzen bir durum. Sağlık Bakanlığı'nın yeni çalışma modelinde artık koruyucu sağlık hizmetleri anlamında özellikle hastalıkları önleyen sigaradan uzak durmak, daha fazla su tüketimi, daha az tuz tüketiminin yanında hareket etmeyi, obeziteyle mücadele etmeyi önceliğe almış durumdadır'' diye konuştu.

-İstanbul'da yürüyen merdivenler durdu-

3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü kapsamında İstanbul genelinde alışveriş merkezlerindeki yürüyen merdivenler bir süreliğine durdurularak, sağlıklı yaşama dikkat çekildi.

Sağlık Bakanlığı, 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü'nde 'Obezite ile Mücadele Kampanyası'na destek için Türkiye çapında çeşitli etkinlikler düzenliyor. Etkinlikler kapsamında İstanbul genelinde alışveriş merkezlerindeki yürüyen merdivenler bir süreliğine durduruldu. Yürüyen merdivenler 13.00 ile 13.15 saatleri arasında 15 dakikalığına durdurulunca vatandaşlar üst katlara yürüyerek çıktı. Durdurulan merdivenlerden yürüyerek çıkan İstanbullular da etkinliğe destek verdi. Ünlü oyuncu Hakan Altıner de, Şişli'de bir alışveriş merkezinde gezerken etkinliğe katıldı. Altıner, ?Keşke her şey bu kadar dikkat çekici olsa. Biraz uyarılıyoruz. Ben kendi adıma çok onurlu ve mutlu buluyorum. Bütün bu yapılan eylemlerin yeter ki amacı düzgün olsun. Kişilerin yararına yapılan her eylemi olumlu buluyorum. Bu bazen bize fizik külfetleri yükleyebilir, bazen nakit külfet yükleyebilir. Bu külfetlere katlanmazsak yarını hazırlayamayız? dedi.

Etkinliğe destek veren bir alışveriş merkezinin müdürü Engin Yıldırım, ?Alışveriş merkezi olmanın yanı sıra bizler de bir yaşam merkeziyiz. Dolayısıyla sosyal sorumluluklarımız da var. Müşterilerimizi bilinçlendirmek amacımızdır. Sağlıkta bunlardan birisi ve günümüzün en önemli problemi obezite. Obeziteye dikkat çekmek amacıyla alışveriş merkezi yönetimi olarak bugün içerisinde belli saatlerde yürüyen merdivenleri durduracağız ve müşterilerimizi ve ziyaretçilerimizin dikkatini çekmeye çalışacağız? diye konuştu.

Zehra Mutlu isimli bir vatandaş ise, ?İnsanlar her şeyi otomatik olarak kullanıyor. En azından bununla beraber bir etkinlik yapmış oluruz, spor yapmış oluruz. Destekliyorum? dedi.

Bir alışveriş merkezinde çalışan temizlik görevlisi Hatice Özyurt, ?Bizim için çok iyi olur. Çalışma ortamında yürümeye hasret kalıyoruz. Bu şekilde hem de spor yapmış oluruz? dedi.

Sinem Anakök isimli genç kız da, uygulamayı mantıklı bulduğunu ancak yaşlılar için sıkıntılı olduğunu ifade ederek, ?Bu alışveriş merkezine yaşlılar da geliyor ve asansörler yeterli olmuyor. Benim için sıkıntı yok. Ben yürüyen merdiveni tercih ediyorum genelde. Çünkü alışveriş merkezinde merdivenler çok uzak yere kuruluyor? diye konuştu.

Öte yandan Dünya Yürüyüş Günü kapsamında bugün saat 16.00'da İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da katılımıyla Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde ?Harekete Geç İstanbul? yürüyüşü düzenlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber