Türkiye'nin en büyük 'tıbbi aromatik bitkiler merkezi'

Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürü Metin Kalyoncu, "Araştırmalarda 2 bin civarında otsu bitkinin ilimizde yetiştiği belirlendi. Amacımız ilimizin değerlerini Tıbbi Aromatik Bitkiler Merkezi'yle tüm dünyaya duyurmak" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kalkoncu, işletme müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, 05 Ekim Cuma günü Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katılımıyla Türkiye'nin en büyük Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi'nin temelinin atılacağını söyledi.

Afyonkarahisar Zafer Ormanı içerisine kurulacak olan merkezin Türkiye'de önemli bir boşluğu dolduracağını dile getiren Kalyoncu, şöyle konuştu:

"Yeni yapılacak tesisle alternatif tıbbın yeni temel taşlarından sayılan tıbbı ve aromatik bitkileri hem sergilemek hem de bu tür bitkilerin araştırılması, geliştirilmesi adına tesisimiz büyük bir katkı sağlayacak. Sayın Bakanımızın verdiği direktiflerle hazırlanan projemizin Cuma günü temelini atarak hayata geçiriyoruz. Afyonkarahisar karasal iklimden Ege iklimine ve Akdeniz iklimi etkisi görülen ve bitkisel manada zengin bir vilayet. Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin (AKÜ) ilgili bölümlerinin yaptığı araştırmalarda 2 bin civarında otsu bitkinin ilimizde yetiştiği belirlendi. Bunlardan 20-30 kadarı da sadece Afyonkarahisar'a özgü olduğu kanıtlanmış durumda. Amacımız ilimizin değerlerini bu tesisle tüm dünyaya göstermek ve bunların kültürünün yapılabilmesini sağlayacak ve girişimlerde bulunmaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber