Maaşlarını 3 aydır alamayan işçiler fabrika önünde eylem yaptı

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde bir tekstil fabrikasında çalışan 25 işçi, 3 aylık maaş alacakları olduğu gerekçesiyle eylem yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dokurcun beldesinde faaliyet gösteren fabrikanın 25 işçisi, 3 aylık maaş alacakları olduğunu öne sürerek fabrika önünde toplandı. Alacaklarının ödenmesini isteyen işçilerden Hülya Yeşilçimen, fabrikada 3 aydır çalıştığını belirtti.

Yeşilçimen, şöyle konuştu: "Bize maaş vermiyorlar. Arada bir 50?100 lira harçlık veriyorlar. Sigortamız da ödenmedi. Bu nedenle 1 haftadır fabrika önünde sessiz eylem yapıyoruz. Jandarmaya giderek suç duyurusunda bulunduk. Hakkımızı alana kadar da bu eylemimiz devam edecek." diye konuştu.

Kucağında çocuğu ile fabrika kapısında bekleyen Semra Tekil ise eşinin işsiz olduğunu kendisinin buradan aldığı parayla eve katkı sağladığını dile getirdi. Ekmek alacak paralarının olmadığını anlatan Tekil, maaşlarını alamadıklarından dolayı mağdur olduklarını ifade etti.

Fabrika yetkilileri ise işçilerin alacaklarını en kısa sürede ödeyeceklerini belirterek, "Belediye başkanı, muhtarlar ve siyasetçiler bize 'siz iş yeri açın, size işçi temin ederiz' dediler. Bu sözlere güvenerek geldik. İş yerini açtık. Kalifiye eleman bulamadık. İşçiler ise devamsızlık gösterdiler. Bu nedenle aldığımız siparişleri zamanında teslim edemeyince ekonomik sorunlar yaşadık. İşçilerin alacaklarını kısa zaman içerisinde ödeyeceğiz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber