Bitlis'te obeziteye dikkat çekildi

Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Müdürlüğü, 3 ? 4 Ekim 'Dünya Yürüyüş Günü' dolayısıyla Tatvan'da gerçekleştirdiği etkinlikte Bitlis şivesiyle, 'Özünüze iyilik edin, hareket edin' sloganıyla obezite ve sağlıklı yürüyüşe dikkat çekti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 18:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan etkinliklerle ilgili bilgi veren Bitlis Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Yakışır, obezitenin günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasında yer aldığını ifade ederek, " Obezite genel olarak bedenin yağ kütlesinin yağsız kütleye oranının aşırı artması sonucu boy uzunluğuna göre vücut ağırlığının arzu edilen düzeyin üstüne çıkmasıdır. Ulusal sağlık politikalarının ana hedefi, bireylerin sağlığının korunması ve geliştirilmesidir. Bu hedefe ulaşmak için, sağlık sektörünün sunduğu hizmetlerin yanı sıra sektörler arası işbirliği içinde geliştirilen politikaların izlenmesi gereklidir. Ayrıca, bireyin kendi sağlığının farkında olması, kendine sunulan hizmetlerden yararlanmayı bilmesi ve olumlu yönde davranış değişikliği geliştirmesi gereklidir. Sağlığın korunması ve geliştirilmesinde doğru beslenme alışkanlıklarının kazanılması, hareketli bir yaşam tarzının benimsenmesi son derece önemlidir.? dedi.

Düzenlenen etkinliğin ardından Türkiye genelinde AVM'lerde 15'er dakikalık yürüyen merdiven ve asansörlerin durdurulması kapsamında Tatvan AVM'ye geçildi. Yapılan anonsun ardınan asansör ve yürüyen merdivenler durduruldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber