Batman Cumhuriyet Başsavcısı Ejder öğrencilerle buluştu

Batman Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Emre Ejder, Okul Polisi ve Türk Telekom Anadolu Lisesi'nin ortak yürüttüğü Başarı Hikayeleri-Örnek Hayatlar projesi çerçevesinde Telekom Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle buluştu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 19:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 2 yıldır devam eden projede bu dönemin ilk misafiri Batman Cumhuriyet Başsavcı Muhammed Emre Ejder oldu. Öğrencilere kendi başarı hikayesini anlatan Emre Ejder, Kars Sarıkamış'ın köyünde doğduğunu, zor şartlar altında birleştirilmiş sınıflarda okuduğunu, ama asla çalışmaktan taviz vermediğini söyledi. Öğrencilere önemli olanın mesleğin kendisi değil, yapılan işin kalitesi olduğunu vurgulayan Ejder, ?Her ne mesleği seçerseniz seçin ama o mesleğin en iyilerinden olun? tavsiyesinde bulundu.

Kendisinin de bu bölgeden çıkmış bir insan olduğunu, şimdiki şartların eskisine göre çok daha iyi olduğunu ve tek ihtiyacın iyi eğitim alarak en iyi yerlere gelmek olduğunu söyleyen Başsavcı Ejder, ?Batman bu yönüyle kendini kanıtlamış bir şehir. Bünyesinden en önemli bakanlıklardan birisi olan Maliye Bakanlığı'na yükselmiş bir bürokrat çıkardı. Bazı çevreler doğulu olmayı bir dezavantaj gibi lanse etmeye çalışsalar da ben bile buna bir örnek teşkil ediyorum? dedi. Başsavcı beraberinde getirdiği Midyatlı hakim arkadaşını da öğrencilere tanıttı. Mesleğinin zor yanlarıyla ilgili bir öğrencinin sorusuna Ejder, "Bizim mesleğimiz de muhakeme çok önemli yanlış bir karar vermekten çekiniriz, vereceğimiz kararlarda uykusuz kaldığımız zamanlar olmuştur'" dedi.

Kısa bir konuşma yapan Hakim Metin Acar, çocukluğunda Midyat sokaklarında üç tekerlekli bisikletle taşımacılık yaptığı günleri anlattı ve çalışarak her mevkiye ulaşılabileceğini vurguladı. Daha sonra okul personeli ve öğrencilerle öğle yemeği yenildi. Okul Müdürü Hasan Erdal Başarı Hikayeleri buluşmalarının öğrenciler için çok faydalı olduğunu okul polisiyle yine ortak olarak misafirler getireceklerinin altını çizdi ve bu dönemin ilk misafiri Başsavcı Muhammed Emre Ejder'e teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber