4 Ekim 2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2012 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki gelişmeler takip ediliyor.

Suriye konusunda sınır ötesi operasyon için hükümete yetki veren tezkerenin TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi bekleniyor. (10.00)

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i ayrı ayrı kabul edecek. (14.30-17.00)

AK Parti MKYK, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Başbakan Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi'yi Başbakanlık merkez binada resmi törenle karşılayacak. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı yapılacak. (11.00-16.00)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 5. Uluslar arası Enerji Kongresi ve Fuarı'nın açılışına katılacak. (09.30)

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ?Tıbbi Onkoloji Merkezi' açılışına katılacak. (11.00)

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıtdışı ekonomi ile mücadele eylem planının 9 aylık gerçekleşme sonuçlarını, ayrıca izleme ve ilerleme raporunu Ankara'da düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklayacak. (09.30)

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak Diyarbakır D Tipi Cezaevi önünde basın açıklaması yapacak. (12.00)

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir basın toplantısı düzenliyor. (09.30)

Terör örgütü KCK ana davası duruşması Diyarbakır 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edilecek.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen '20. İnsan Yönetimi Kongresi'nin açılışında konuşacak. Bağış ile İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg, 'Avukatlar için Yargı ve Temel Haklar Projesi' imza töreninin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. (09.30-11.30)

İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick CLEGG, İstanbul Lütfi Kırdar'da yapılacak 'İstihdam, Girişimcilik ve Büyüme: Türkiye ve İngiltere için Basarılı Bir Gelecek' panelinde konuşacak.

Saman fiyatları arttı ama kurbanlıklar pazara indirimle geldi. Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ithal hayvan getirilmeyeceğini açıklamasının ardından kurban pazarları erken hareketlendi. Fiyatların geçtiğimiz yıla düşük seyredeceğini ileri süren sektör temsilcileri, ithal hayvanın getirilmemesinin kesilecek kurban sayısını artıracağına inanıyor. Geçen sene 800 liradan satılan küçükbaş kurbanlıklar bu sene 600-700 liradan, 8 bin liradan satılan büyükbaş hayvan fiyatlarının da 6,5 bin liradan alıcı bulması bekleniyor. (Özel)

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye-Güney Afrika İş Forumu'na katılacak, Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma ile Nizamiye Külliyesi'nin açılışını yapacak.

ABD'den dünyaya yayılan İslam karşıtı yayınlara karşı en anlamlı tepki Yahudi ve Hıristiyanlar'dan gelmeye devam ediyor. New York

Metrosu'ndaki nefret afişlerine karşı, Hıristiyanlar ve Yahudiler dayanışma afişi asarak Müslümanlara destek oldu.

Türkiye Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu başkanı Başaran Bayrak, sektörün son durumuyla ilgili Cihan Haber Ajansı'na Rusya'da açıklamalarda bulundu. Bayrak'a göre zor durumda olan sektör yüzde 10-15 kapasite ile çalışıyor. Türkiye'de tersaneciliğin son yıllarda büyük bir durgunluk yaşadığına değinen Bayrak, sektörün diğer ülkelere göre daha az devlet desteği almasından dolayı, rekabet etme gücünün zayıfladığına dikkat çekti.

Rusya'nın Samara bölgesindeki feci kazada bir araç iki TIR'ın arasında sıkışarak paramparça oldu. Kazada altı kişi hayatını kaybetti. Kaza anı, bir aracın güvenlik kamerasına da yansıdı.

UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda mücadele eden Fenerbahçe, Almanya temsilcisi Borussia Mönchengladbach ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Grubun diğer maçında ise Olympique Marsilya ile AEL Limassol Fransa'da puan mücadelesi verecek. (22.05)

Ziraat Türkiye Kupası 2. tur maçları Tekirova Belediyesi-Altay ve 1461 Trabzon ? Belediye Vanspor maçlarıyla tamamlanacak. (14.30)

Spor Toto Türkiye Kupası basketbol maçlarına Adana ve İzmir'de iki grupta oynanacak maçlarla devam edilecek. Adana'da A Grubu'nda Pınar Karşıyaka ? Mersin Büyükşehir Belediye ve Anadolu Efes ? Royalı Halı Gaziantep Büyükşehir Belediye maçları oynanacak. İzmir'de D Grubu'nda ise Erdemir ? Olin Edirne ve Galatasaray Medical Park ? Fenerbahçe Ülker maçları oynanacak. (18.00-20.15-17.00-19.15)

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakırspor ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek. (09.30)

Profesyonel lig takımlarının haftanın maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber