Kahvehane, çay ocağı ve internet kafe işletmecileri, esnaflık belgesi aldı

Sivas'ta faaliyet gösteren kahvehane, çay ocakları ve internet kafe işletmecileri, esnaflık belgesi aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2012 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas Kahveciler Esnaf Odası tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Dr. Sadık Ahmet Mesleki Eğitim Müdür Yardımcısı Ayhan Akgül gözetiminde yapılan sınavda başarı olanlara TESK onaylı esnaflık belgesi verildi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu salonunda gerçekleştirilen törende konuşan Kahveciler Esnaf Odası Başkanı ve Esnaf Odaları Birliği Başkanı (SESOB) Beşir Köksal, 2 yıllık oda kayıt süresini dolduran kahvehane, çay ocağı ve internet kafe sahibi i esnaflar için Dr. Sadık Ahmet Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ayhan Akgül ve Kahveciler Odası Yönetim Kurulu üyelerinin gözetiminde sınav yaptıklarını ve bu sınavda başarılı olanlara esnaflık belgesi verdiklerini söyledi.

3308 sayılı mesleki eğitim kanunu uyarınca işyeri açacaklardan ustalık belgesi istenmesinin zorunlu olduğunu vurgulayan Köksal, kahvehane, çay ocağı ve internet kafe işletmeciliğinin bu kapsamda bulunmadığını ifade etti. Köksal, ?Kahveciler Esnaf Odası olarak üyelerimizin ileride sıkıntı yaşamaması için Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliği yaparak üyelerimize esnaflık belgesi verdik. Bu meslekler çıraklık eğitimi uygulaması kapsamına alındığında mesleki eğitim merkezi tarafından doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ustalık belgesi ile değiştirilecektir. ? şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Köksal, sınavı kazanan adayların esnaflık belgesini Dr. Sadık Ahmet Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ayhan Akgül ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber