SEDAŞ'dan korsan tahsilat büroları uyarısı

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) İcra Başkanı Bekir Sami Güven, 1 lira hizmet bedeli alarak fatura tahsilatı yapan korsan tahsilat bürolarına karşı vatandaşları uyardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güven, yaptığı açıklamada,yetkisiz kişilerce tahsil edilen faturaların SEDAŞ sistemine iletilmediğini ve müşterilerin borçlu gözükmeleri sebebiyle elektriklerinin kesilmesi durumuyla karşılaştıklarını ifade etti. Son günlerde SEDAŞ'a ait fatura tahsilatı için bayilik verdiklerini söyleyen bazı kişilerin vatandaşları yanıltmaya çalıştığını kaydeden Güven, "Müşteri ilişkilerimizi olumsuz etkileyebilen böylesi durumlarla karşılaşılmasını istemeyiz. 1 lira hizmet bedeli alarak fatura tahsilatı yapan ve bu faturaları daha sonra farklı ödeme noktalarından yatıran, bu şekilde geciktirdikleri ödemelerle müşterilerimizin mağdur olmasına yol açan korsan tahsilat büroları olduğu hakkında şikayetler alıyoruz. Tespit edilen bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacak." diye konuştu.

Fatura tahsilatlarının anlaşmalı bankalar, PTT Şubeleri, SEDAŞ Ödeme Noktaları ve SEDAŞ tarafından yetki belgesi verilmiş KREDİX bayileri tarafından yapıldığını belirten Güven, bayilere yapılan ödemelerde yetki belgesine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Mağduriyet yaşanmaması için vatandaşların fatura ödemelerini faturanın arka kısmında belirtilen yerlere yapmaları gerektiğini anlatan Güven, korsan tahsilat yapan kişi ve kurumlara itibar edilmemesi uyarısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber