Boncuğu av tüfeğiyle vurdular

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi, Dalyan Beldesi'nde, av tüfeğiyle vurulan 'Boncuk' isimli terrir cinsi köpek, telef oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi, Dalyan Beldesi'nde, av tüfeğiyle vurulan 'Boncuk' isimli terrir cinsi köpek, telef oldu. Sevimli köpeğin, hem de Dünya Hayvan Hakları Günü'nde katledilmesi sahiplerini ve hayvanseverlerin tepkisine neden oldu.

Pazaryeri Mahallesi yaşayan Hatice-İhsan Narin çiftinin sahibi olduğu 'Boncuk' isimli köpekleri, dün saat 17.00 sıralarında kimliği belirsiz kişi veya kişilerce av tüfeğiyle vuruldu. Sırtına isabet eden saçmalarla, acı içinde sürünerek kulübesine dönmeye çalışan 5 yaşındaki Boncuk, 50 metre ilerde öldü. Mahallenin sevgilisi olan köpeğin ölümü üzüntü yarattı. Köpeğinin ölüsünü okşayan Hatice Narin, gözyaşlarını tutamadı. Bocuğun iki yıl önce kendilerine kiracılarından kaldığını anlatan Narin, 'Kimseyi rahatsız etmezdi. Çok akıllı bir köpekti. Neden böyle bir şey yaptılar anlamıyorum. Vurulduktan sonra ağlayarak, buraya kadar gelmiş. Çocuklarımda ona çok alışmıştı. Öldüğünü, onlara şimdi nasıl söyleceğim" dedi.

Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAKTER) Başkanı Fahri Harput, Boncuk'un katledilmesini öğrenir öğrenmez, jandaram ve belediye başkanına durumu ilettiklerini belirterek, 'Belediye başkanımız çok duyarlı davrandı. Hemen bir veteriner ve zabıta ekiplerini görevlendirdi. Hem de Dünya Hayvanlar Günü'nde bunu yapanlar canidir. Üzüntümüz, büyük' dedi.

Dalyan Veteriner Hekimi Salih Ertekin, yaptığı incelemede, Boncuk'un üzerinde bir tane saçma çıkardı. Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarmada, çevredeki otel ve vilların güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber