Klasik otomobiller serhat şehri Edirne'de boy gösterecek

2012 Varta Cumhuriyet Rallisi'nin son ayağı için yola çıkan klasik otomobiller Osmanlı'ya 92 yıl başkentlik yapmış olan serhat şehri Edirne'de boy gösterecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 19:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Klasik Otomobil Kulübü düzenlediği yarışma kapsamında 43 adet farklı marka ve modelde otomobil İstanbul'dan yola çıktı. Akşam saatlerinde Edirne'ye ulaşan 130 kişiden oluşan ekip gelinler gibi süslenmiş araçlarıyla şehrin girişinde mola verdi. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu tarafından karşılanan 130 kişilik klasik otomobilci kafilesi geceyi şehir merkezindeki çeşitli otellerde geçirecek.

Sabah saatlerinde otomobilleriyle şehrin tarihi ve kültürel mekanlarını gezecek olan kafile, saat 12.00 sıralarında D-100 karayolu üzerinden İstanbul'a doğru hareket edecek. Klasik otomobilcilerin Edirne'ye gelmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, serhat şehri Edirne'yi kültür ve turizm kenti yapmayı amaçladıklarını belirtti.

2012 yılının son yarışı olan Varta Cumhuriyet Rallisi'nin Edirne'de yapılmasının ayrı gururunu yaşadıklarını da belirten Tanrıkulu, ?Zaten doğal bir açık hava müzesi olan şehrimize yurtiçi ve yurtdışında gelecek olan turistleri ağırlamaktan mutlululuk duyuyoruz. Klasik otomobilcilerin yılda 3 defa yaptıkları yarışların sonuncusunu Edirne'de yapacaklar. Böyle bir yarışmaya ev sahipliği yapmaktan son derece mutluyuz.? dedi.

Varta Cumhuriyet Rallisi'ni Edirne getirdiklerini belirten Türkiye Klasik Otomobil Kulübü Başkanı Saydun Gökşin ise yaptığı açıklamada, İstanbul'dan sabah yola çıktıklarını ve akşam saatlerine doğru Edirne'ye ulaştıklarını kaydetti.

Bu yarışın Türkiye şampiyonasına puan verdiğini ifade eden Gökşin, ?Yarın saat 12.00 gibi buradan start alacağız. Üyelerimizin sabah saatlerinde Edirne'nin tarihi ve kültürel mekanlarını gezecekler. Edirne geçmişte başkentlik yapmış, birçok kültürü ve dini unsurları bünyesinde bulunduran bir şehir, dolasıyla klasik otomobil kulübü olarak burada olmaktan çok mutluyuz. Bize çok özdeş bir şehir.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber