'Proje kelimesinden korkmamak gerek'

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2005 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SOKRATES AB GENEL EĞİTİM PROGRAMI COMENİUS OKUL EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI

Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce "Sokrates AB Genel Eğitim Programı Comenius" bünyesinde yer alan okul eğitimi çalıştayı yapıldı. Çalıştayda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, 'proje' kavramından korkulmaması gerektiğini ve geliştirilen yeni çalışmalarla Türkiye'nin adını dünyada daha fazla duyurmayı amaçladıklarını söyledi.

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından daha fazla proje üretmek amacıyla yürütülen program bünyesinde yer alan okul eğitimi çalıştayı Dülgeroğlu Otel'de yapıldı. Çalıştaya Uşak, Aydın, Manisa, Denizli, Muğla, Kütahya ve İzmir'den daha önce proje başvurusu bulunmayan toplam 100 eğitimci katıldı.

Çalıştayda açılış konuşmasını yapan Uşak Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, Türk milleti olarak 'proje' kelimesinden korkulmaması gerektiğini dile getirerek, "Ulusal Ajans tarafından organize edilen ve üyesi olduğumuz bu yolda daha çok proje üreterek ülkemizi uluslararası arenada daha fazla tanıtmak zorundayız. Türk milleti olarak 'proje' kelimesinden korkmamamız, ürkek davranmamamız gerekiyor. Eğitimle ilgili yeni fikirler ortaya atmamız gerekiyor" dedi.

Kendi bünyelerinde bir proje ekibi oluşturduklarını ve hazırladıkları 15 projeyle Ulusal Ajans'a başvurduklarını ifade eden İl Milli Eğitim müdürü Düzgün, "6 projemiz başvuru sonrası kabul görerek onaylandı. Bundan sonraki amacımız bu proje sayısını artırmaktır. Uşak'ı eğitim alanında Avrupa standartlarına ulaştırma yolunda elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Bu seminere katılan öğretmen arkadaşlarıma başarılar diliyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber