Adalet Bakanlığı: 561 hükümlünün infazı sorunsuz tamamlandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2012 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EMRULLAH BAYRAK

Adalet Bakanlığı, Denetimli Serbestlik'ten yararlanmak için müracaat eden 561 hükümlünün infazının sorunsuz tamamlandığını bildirdi. Bakanlık, yasanın yürürlüğe girmesinin ardından şartlı tahliye edilen hükümlülerden bazılarının yakalanarak yeniden cezaevine gönderildiği ve birçoğunun da firari olarak arandığı iddialarının ise gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "'Denetimli Serbestlik Tahliye Olana Kadarmış' başlıklı haberde, Denetimli Serbestlik Yasası'nın yürürlüğe girmesinin ardından sadece İzmir'de şartlı tahliye edilen bin hükümlüden yaklaşık 300'ünün kurallara uymadığı, bazılarının yakalanarak yeniden cezaevine gönderildiği ve birçoğunun da firari olarak arandığı iddialarına yer verildiği hatırlatıldı.

11 Nisan 2012 ve 5 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren yasal düzenlemelerden yararlanmak amacıyla İzmir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ne 30 Eylül 2012 tarihi itibariyle toplam bin 947 hükümlünün infazına başlanıldığının anlatıldığı açıklamada, "Denetimli serbestlikten yararlanmak için müracaat eden 561 hükümlünün infazı sorunsuz tamamlanmıştır. 15 hükümlünün (yüzde 0,8) yeniden suç işlemeleri ve 23 hükümlü (yüzde 1,2) yükümlülüklere uymamaları nedeniyle toplam 38 hükümlü (yüzde 2) ceza infaz kurumuna geri gönderilmiştir. Dolayısıyla denetimli serbestlik kurallarına uymayanların oranı yüzde 1,2'dir. Bin 348 hükümlünün infazı ise denetimli serbestlik kapsamında devam etmektedir. Bu veriler haberdeki bilgilerin gerçeği yansıtmadığını ortaya koymaktadır." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber