Polise taş atan eylemcilere müdahale

Taksim'de, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), cezaevi koşullarını protesto etmek için eylem yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2012 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eylem sonrası grupla güvenlik önlemi alan polis arasında arbede yaşandı. Grubun polise pet şişe, taş ve sopalarla saldırması üzerine, polis de biber gazı sıkarak müdahale etti.

BDP İstanbul İl Başkanlığı'nın organize ettiği eylemde yaklaşık 500 kişi cezaevi koşullarını protesto etmek için Taksim'de toplandı. Burada BDP Milletvekili Sebahat Tuncel'in de katılımıyla eylem gerçekleştirildi. Eylem sonrası grup dağılırken polisle bazı şahıslar arasında arbede yaşandı. Eylemciler polise pet şişe, sopa ve taş gibi materyaller atınca polis de gruba biber gazı sıkarak karşılık verdi. Polisin müdahalesi üzerine grubun Tarlabaşı Bulvarı'na doğru kaçtığı gözlendi. Bu sırada çok sayıda çevik kuvvet ekibi Tarlabaşı Bulvarı'na yöneldi. Polis yakaladığı eylemcileri gözaltına aldı.

Biber gazından, Taksim Meydanı ve Tarlabaşı Bulvarı'nda bulunan vatandaşlar da etkilendi. Eylem Taksim'de trafiğin felç olmasına neden oldu. Atılan taşlardan bazı araçların hasar gördüğü gözlendi. Grubun dağılmasından sonda Taksim Meydanı'nda hayat normale döndü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber