Sakarya'da Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü kurulacak

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ilde kentsel dönüşüm çalışmalarının takibi için belediye bünyesinde Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü kurulacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekim ayı olağan meclis toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu başkanlığında belediye meclis salonunda yapıldı. İlave maddelerle 40 maddenin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda Başkan Zeki Toçoğlu ve MHP Grup Başkanvekili Metin Ökden gündem dışı konuşma yaptı.

Ulaşım ve kentsel dönüşüm konusunda Ökden'in sorularını cevaplayan Başkan Zeki Toçoğlu, ?13 yıl evvel yapılmış ve bozulmuş yolları şehre yakışır hale getiriyor, şehrimizi daha da güzelleştirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Şehrimizi güzelleştirmek için herkes üzerine düşeni en güzel şekilde yapmalıdır. Şehir merkezinde tabelalardan oluşan görüntü kirliliğini de yasanın verdiği yetkiyle son vermek için çalışacağız.? diye konuştu.

?VATANDAŞ BİZDEN DUYMADIĞI BİLGİLERE İTİBAR ETMESİN?

Başkan Toçoğlu, kentsel dönüşüm konusunda vatandaşların kendilerinden duymadıkları açıklamalara itibar etmemelerini istedi. Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak ve yenilenecek binalarla ilgili bakanlığın vatandaşın yanında olduğunu vurgulayan Toçoğlu, orta hasarlı binalar konusunda da epeyce mesafe alındığını dile getirdi.

Toçoğlu, ?Orta hasarlı ve binası risk taşıyan bina sahipleri için yapılacak 466 konut için TOKİ ile anlaştık. Detaylar üzerinde çalışıyoruz, yakında detayları açıklayacağız. Bu şehirde 10 yıldır kat sınırlaması var ve yönetmeliklere uygun çalışma yapılıyor. Son olarak donanımlı arkadaşlarla kentsel dönüşüm alanında yoğun çalışmalarda bulunmak amacıyla Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü'nü kuruyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber