İlkadım'da 35 ayrı branşta bin 100 kişiye eğitim veriliyor

Samsun İlkadım Belediyesi'nin açtığı Aşçı Yardımcılığı Kursu'nu 27 kursiyer tamamladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, kursiyerlerin çalışarak evlerine ekmek götürmelerinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

İlkadım Belediyesi Aşçı Yardımcılığı Kursu'na katılan 43 kursiyerden belge almaya hak kazanan 27 kursiyer için Unkapanı Kültür Merkezi'nde sertifikaları törenle teslim edildi. Yeni eğitim döneminde İlkadım Belediyesi 35 farklı branşta bin 100 kursiyere eğitim vereceği açıklandı.

Tören öncesi duygularını ifade eden Milli Eğitim Şube Müdürü Sebahattin Göktürk,? İlkadım Belediyesi'nin her zaman yanlarında olmasından dolayı memnuniyet duyduğu belirterek, ?Azim ve büyük özveriyle kursa gelen başarıyla tamamlanan kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Edindikleri bilgi ve becerilerle hayatlarına daha başarılı olacakları düşüncesindeyim. Herkese şükranlarımı sunuyorum.? diye konuştu.

Başkan Demirtaş'a yapılan kurs faaliyetleri hakkında bilgi veren Unkapanı Kültür Merkezi Sorumlusu Rukiye Çamaş, yeni eğitim öğretim yılına el sanatları, kuyumculuk, aşçılık, kişisel gelişim eğitimi, bilgisayar işletmenliği, Türk halk oyunları, modern danslar gibi ana başlıklarda 35 farklı branşta hobi ve eğitim kurslarını halkın hizmetine sunduklarını söyledi. Yaklaşık 45 eğitmen öğretmen ve usta öğreticilerle bin 100 kursiyere halk eğitim sertifikalı kursların verildiğini hatırlatan Rukiye Çamaş, "Bu yıl yapılan alan taramaları ile İlkadım ilçesinde halkın ihtiyaçları doğrultusunda kursların açılması için çalışmalarımıza devam ediyoruz.? dedi.

Eğitim gören kursiyerlerin çalışarak evlerine ekmek götürmesinde vesile olmanın mutluluğunu ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise, toplumda sorumluluk yüklenmiş bireylerin ve toplumların çalışma gücünü artırmak, yaşam seviyelerini yükseltmek, çağdaş değer yargılarını geliştirmek üzere kültür merkezlerindeki kursları önemsediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardınan başarılı olan kursiyerler sertifikalarını Başkan Demirtaş, İlkadım İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sebahattin Göktürk, Halk Eğitim Müdürü Davut Erişkin ve İlkadım Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Aydın Ekiz'in elinden aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber