Okul birincisi 156 öğrenciye dizüstü bilgisayar

Şahinbey Belediyesi, ilköğretim, ortaöğretim okul birincileri ve Türkiye geneli Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'nda ilk 500'e giren Şahinbeyli 156 öğrenciye dizüstü bilgisayar hediye etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 19:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şahinbey Kültür Merkezi'nde gerçekleşen hediye törenine Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaizantep milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak, Halil Mazıcıoğlu, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Emniyet Müdürü Behçet Şüküroğlu, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulhalim Ünverdi, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, eğitimin önemine değinerek, ?Şahinbey Belediyesi olarak biz de elimizden geldiği kadar okullarımızın fiziki alt yapısı ve eğitim başarısı anlamında çok ciddi çalışmalar yapmaktayız. 3 yılda 26 adet okul ve kreş alanı olarak 133 bin 385 metrekare alan tahsis edildi. 23 adet okul plan tadilatı yaptık. Kentsel dönüşüm ve gelişim çalışmalarımızda öncelikli olarak okul ihtiyaçlarımızı gideriyoruz.? dedi.

Eğitime yaptıkları yatırımları sıralayan Tahmazoğlu şunları söyledi: ?Yeşilvadi projemizde 289 bin 535 metrekare eğitim alanı ayrıldı. Adil Teymur İmam Hatip Ortaokulu bitti ve eğitimine başladı. İlköğretim okulumuzun temelini gelecek pazartesi günü atıyoruz. Okul bahçelerimize 29bin 600 metrekare Kilittaşı döşendi. 22 adet okul bahçemize futbol halı sahası yaptık.?

Tahmazoğlu, 2009- 2010- 2011 yıllarında SBS ve LYS Türkiye genelinde ilk 500'e giren 269 öğrenciye dizüstü bilgisayarı dağıttıklarını söyledi. 3 gençlik merkezinde, 11 sosyal tesiste, ücretsiz SBS eğitimi verdiklerini vurgulayan Tahmazoğlu, ?Bu yıl SBS'de 2 bin 672 öğrenci eğitim aldı. 3 gençlik merkezimizde, 3 sosyal tesisimizde, ücretsiz LYS eğitimi veriyoruz. Bu yıl LYS'de 2 bin 399 öğrenci eğitim aldı. Şu ana kadar SBS ve LYS'de eğitim alan öğrenci 14 bin 381 öğrenci eğitim aldı.? diye konuştu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, öğrencileri ödüllendirdiği için Belediye Başkanı Tahmazoğlu'na teşekkür etti.

Vali Erdal Ata da ?Geçmişte görev yapan belediye başkanları şu anki görev yapan belediye başkanları gibi davranıyor olsaydı eğitim ile ilgili sorunlarımız bu derece büyük olmazdı.? ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber