Gümrüğe kafeslik tel gösterdi, içinden iç çamaşırı çıktı

Kocaeli'nde, Dilovası Gümrük Müdürlüğü'ne beyan edilen kafeslik tel konteynerin içinden iç çamaşır çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 18:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Firmanın daha öncede aynı yola başvurduğu belirlendi. Yaklaşık 5 milyon lira değerinde kaçakçılık olayına adı karışan şahıslar hakkında tahkikat başlatıldı.

Dilovası Gümrük Müdürlüğü, O.K. isimli bir firma adına işlem gören serbest dolaşıma giriş beyannamesi muhteviyatı eşyanın, yapılan kontrolü neticesinde gümrüğe beyan edilen eşyadan farklı olduğunu tespit etti.

Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, O.K. isimli firmanın gümrüğe kafeslik tel olarak beyan ettiği eşyanın iç çamaşırı olduğu tespit ettikten sonra, söz konusu 1 konteynır dolusu 99 bin 900 adet iç çamaşırını ve bu eşyayı taşıyan taşıta el koydu.

Ekipler, aynı firmanın geçmişe dönük başka ithalatları da incelemeye aldı. Yapılan inceleme sonucu firmanın, aynı şekilde kafeslik tel olarak beyan ettiği ve O. isimli antrepoya aldığı tespit edilen eşya ile ilgili olarak, bahse konu antreponun kamera kayıtları incelendiğinde, antrepoya alınan eşyanın da yine 1 konteynır dolusu 99 bin adet iç çamaşırı cinsi eşya olduğunu tespit etti.

Yaklaşık 5 milyon lira değerindeki kaçakçılık olayına adı karışan şahıslar hakkında yasal tahkikat başlatılmak üzere 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ve 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'na muhalefet suçundan Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber