Trabzon Tabip Odası, Başhekim Algün'e yapılan saldırıyı kınadı

Trabzon Tabip Odası, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekrem Algün'e yapılan saldırıyı kınadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yakup Aslan, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, şiddet tik tarafından, nerede ve ne şekilde yapılınsa yapılsın, yapanın yanına kar kalmaması ve cezalandırılması gereken bir eylem olduğunu vurguladı. Şiddetin asla bir hak arama aracı olarak kabul edilemeyeceğinin altını çizen Aslan, ?Meslektaşlarımıza uygulanan şiddet aslında halkın sağlığına yapılan bir sabotajdır. Zira uygulanan şiddet nedeniyle yaralanan meslektaşımız belli bir süre görevini yapamamakta ve bundan en büyük zararı sağlık hizmeti bekleyen halkımız görmektedir. Sağlıkta şiddetin hat safhalara ulaştığı son aylarda, yapılan ve yapılması planlanan yasal düzenlemelerin şiddeti giderek azaltacağı yönündeki umudumuzu korumaktayız.? dedi.

Bu tür olayların yasal düzenlemeler konusunda aceleci davranılmasının gerekliliğini ortaya koyduğuna da işaret eden Aslan, Prof. Dr. Ekrem Algün ve diğer meslektaşlarına yapılan saldırıyı kınadıklarını ve suçluların yaların öngördüğü en caydırıcı cezaya çarptırılması gerektiği yönündeki beklentilerini ifade etti.

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Ekrem Algün, geçtiğimiz cumartesi günü spor yaparken, daha önce Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde birlikte görev yaptığı göz doktoru E.C.'nin saldırısına uğramıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber