Akçakale'de öğretmenler ilçeden gitmek zorunda kalıyor

Suriye ordusu ile muhalifler arasındaki çatışmalardan etkilenen Akçakale halkının yanı sıra, okullarda ders veremeyen öğretmenler de ilçeyi terk etmek zorunda kalıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 22:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haftalardır savaşın etkisinde olan Akçakale'de okullar bugün de açılmazken, farklı illerden gelen öğretmenler ders veremeden ilçeyi ve köyleri terk etmek zorunda kaldı.

2012-2013 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla yüzlerce öğretmen ilçede görev yapmak için gelirken, son zamanlarda yaşanan olaylardan ötürü hem can güvenlikleri açısından hem de okulların kapalı olmasından ilçe ve köyleri terk etti.

Geçtiğimiz günlerde Akçakale ilçesi ve köylerine bağlı muhtarlar Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ile görüşüp verdikleri imza karşılığında okullarının açılmasını isterken, bugün hayal kırıklığı yaşadılar. Özellikle çocukların yanı sıra ilk görev yerlerini Akçakale'de yapan öğretmenler de korku yaşayarak ilk derslerini veremeden ilçeden ayrıldı. Öğretmenler, "Üniversiteden mezun olduk tam sevindik derken, Suriye savaşı burada etkisini göstermeye başladı. Her gün bomba sesleri duyuyoruz. Çocuklar korkuyor, biz de korkuyoruz. Can güvenliğimiz yok, ne yapacağız bilmiyoruz. Bazı arkadaşlar daha ilk görevlerine başlamadan ilçeyi terk etti. Bazı öğretmenler ise gidemedi. Umarız bu savaş etkisi biter, biz de görevimizi yapar eğitim vermeye başlarız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber