Şebekenin şifreleri çözüldü: 13 gözaltı, 4 tutuklama

İSTANBUL'da uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlen operasyonların sonuncusunda 13 kişi gözaltına alınırken 4 kişi tutuklandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha önceki operasyonlarda tutuklananlarla birlikte tutuklu zanlı sayısı 9'a çıktı. Jandarmanın 10 ay süren takibi sırasında ekiplerin gizli kamerayla uyuşturucunun satışını görüntülediği öğrenildi.

DAHA ÖNCE 5 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Doğu ve Güneydoğu illerinden getirdikleri uyuşturucuyu paketlere ayırdıktan sonra İstanbul'da satan ?torbacı? denilen kişilerden oluşan bir çeteyi takibe aldı. 10 ay boyunca yürütülen teknik ve fiziki takip sırasında çetenin faaliyetleri ile çete üyelerinin kimlik ve adresleri ortaya çıkarıldı.

Takip sırasında çeteye yönelik 7 ayrı ara operasyon yapıldı. Farklı tarihlerde yapılan bu ara operasyonlarda gözaltına alınan 12 kişiden 5'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ŞEBEKENİN ŞİFRELERİ ÇÖZÜLDÜ

Jandarma ekipleri operasyonlar sırasında tutuklanan çetenin elebaşı olduğu ileri sürülen Bülent Y.'nin yerine kardeşi İbrahim Y.'yi grubun başına geçirdiği tespit edildi. Jandarma takip kamerası uyuşturucu alışverişini saniye saniye görüntüledi. Telefon dinlemelerinde çete üyelerinin güvenlik kuvvetlerine yakalanmamak için birbirleriyle şifreli konuştukları anlaşıldı. Şüphelilerin, ?İki ekmek getir?, ?Kontör gönder? diye birbirleriyle konuşarak uyuşturucu istedikleri ortaya çıkarıldı.

SON OPERASYONDA 4 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

Operasyonların son ayağında yeni çete lideri İbrahim Y.'nin yanında çalıştırdığı kişileri sattıkları uyuşturucu karşılığında prim verdiği tespit edildi. Büyükçekmece ve Sarıyer'de 3 Ekim 2012'de eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda, İbrahim Y.'nin de aralarında bulunduğu 13 kişi yakalanarak gözaltına alındı. ?Barut? adlı jandarma narkotik köpeğinin de katıldığı aramalarda 125,90 gram eroin, 0,14 gram kokain, 2 kilo 110 gram esrar, 1,10 gram bonzai ile 1 adet hassas terazi, 11 cep telefonu ele geçirildi.

Jandarma karakolunda sorgu işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 13 kişiden İ.Y., G.D.,U.D.,Y.A., tutuklanarak cezaevine sevk edildi. Böylece şebekeye yönelik operasyonda tutuklananların sayısı 9'a ulaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber